Antena Căutare

Autoritățile, încurcate în coduri de vreme rea! Cum explică ISU Constanța mesajele transmise cu întârziere: ”Operatorul nu a modificat...!”

Vremea rea a făcut ravagii la malul mării, însă autoritățile au gafat din nou. Deși județul Constanța s-a aflat sub cod portocaliu de ploi torențiale, populația a primit, inițial, RO-ALERT de cod roșu. 

Vremea rea a făcut ravagii la malul mării, însă autoritățile au gafat din nou. Deși județul Constanța s-a aflat sub cod portocaliu de ploi torențiale, populația a primit, inițial, RO-ALERT de cod roșu.

Oamenii care s-au aflat, sâmbătă după-amiază, în Constanța nu au fost alertați în timp util cu privire la fenomenele meteo periculoase. Mai mult de atât, atunci când furtuna s-a liniștit, aceștia au primit pe telefon mesaj de cod roșu de vreme rea, iar apoi de cod portocaliu.

Astăzi, în schimb, reprezentanții ISU au explicat cum a fost posibilă această eroare.

”Din greşeală, operatorul nu a modificat mesajul şi a transmis Codul roşu. Am intervenit ulterior. Menţionez că eram în plin Cod portocaliu. Aveam peste 170 de apeluri pentru intervenţie. Nu este singura aplicaţie de informare. Mai avem şi alte aplicaţiii.”, au transmis aceștia.

De asemenea, aceștia au mai explicat că există un timp între primirea avertizării de la Administraţia Naţională de Meteorologie şi momentul transmiterii de către ISU. ”A durat cinci minute pentru redactarea avertizării. De fapt, mesajul de cod portocaliu a fost dat pentru îndreptarea erorii”, mai precizat aceștia, potrivit Adevărul.

Ofiţerul de serviciu care a transmis avertizarea de Cod roşu după ce furtuna se potolise a fost sancţionat cu mustrare scrisă. ”Va avea repercusiuni vizavi de evaluarea naţională şi nu va putea participa la eventuale concursuri de promovare într-un viitor apropiat sau semi-îndepărtat. În plus, vom reinstrui personalul pentru a utiliza mai eficient sistemul”, dau asigurări reprezentanţii ISU.

A fost modificată legea pensiilor! Care sunt românii care vor rămâne fără venituri... Luiza Melencu nu a apucat să scoată banii pentru care plecase de acasă! Mama fetei, noi dezvăluiri: ”Am făcut cerere dup...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x