Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Mai mulți bani pentru angajați. Cum faci să îți crească salariul cu până la 1000 de lei: Legea îți permite să beneficiezi de deduceri

Legea îți permite să îți crești salariul net cu 500, până la 1.000 de lei, dacă îndeplinești câteva condiții. Există un prag al limitelor salariale, dar și câteva criterii de acordare a "deducțiilor personale" menite să-ți mărească, în fiecare lună, venitul.

Legea îți permite să îți crești salariul net cu 500, până la 1.000 de lei, dacă îndeplinești câteva condiții. Există un prag al limitelor salariale, dar și câteva criterii de acordare a "deducțiilor personale" menite să-ți mărească, în fiecare lună, venitul.

Astfel, salariații care au persoane în întreținere și venituri salariale brute mai mici de 3.600 de lei pot beneficia de o deducere personală, potrivit legislației fiscale, în cuantum variabil, care să ducă la plata unor dări mai mici la stat și, într-un final, la un salariu net lunar puțin mai mare, informează avocatnet.ro.

Salariații care au un venit lunar brut de până la 1.950 de lei inclusiv pot beneficia de o deducere personală de la 510 până la 1.310 lei, în funcție de câte persoane are în întreținere acel salariat:

  • 510 de lei, dacă nu are pe nimeni în întreținere;
  • 670 de lei, dacă are o persoană în întreținere;
  • 830 de lei, dacă are două persoane în întreținere;
  • 990 de lei, dacă are trei persoane în întreținere;
  • 1.310 lei, dacă are patru sau mai multe persoane în întreținere.

Vezi aici în ce condiții mai poți beneficia de deduceri personale!

Persoanele aflate în întineținere sunt considerate a fi soțul/soțiacontribuabilului, copiii sub 18 ani ai acestuia, dar și alți membri de familie până la gradul al doilea inclusiv, mai scrie sursa citată. Excepție fac cei care au venituri de până la 510 lei, lunar, cu excepția pensiilor de urmaș.

Sunt considerate persoane aflate în întreținere soțul/soțiacontribuabilului, copiii acestuia, precum și alți membri de familie până la gradul al doilea inclusiv (nu e necesar să existe un domiciliu comun cu cel aflat în întreținere).

Recomandari