Căutare Live

Cum închiriază un student o garsonieră în centrele universitare din România

Ai dat admiterea, ai intrat la facultate și ești gata să te bucuri din plin de studenție în unul dintre centrele universitate din țară. Viața de student implică și responsabilităti, iar prima dintre ele este găsirea unui spațiu de locuit pe perioada studiilor. Cei mai mulți aleg varianta căminului din motive financiare sau pentru anturaj și distracție. Mai apoi, există opțiunea chiriei, iar pentru studenți închirierea unei garsoniere este o adevărată provocare.

Ai dat admiterea, ai intrat la facultate și ești gata să te bucuri din plin de studenție în unul dintre centrele universitate din țară. Viața de student implică și responsabilităti, iar prima dintre ele este găsirea unui spațiu de locuit pe perioada studiilor.

Cei mai mulți aleg varianta căminului din motive financiare sau pentru anturaj și distracție. Mai apoi, există opțiunea chiriei, iar pentru studenți închirierea unei garsoniere este o adevărată provocare. Cum închiriază un o garsonieră în centrele universitare din România și la ce trebuie să fie atent? Iată un ghid de urmat dacă ești proaspăt admis la facultate și cauți un loc de stat pe perioada studiilor în București, Brașov, Timișoara, Cluj, Iași sau alt oraș mare din țară:

Cele mai multe oferte de închiriere garsonieră sunt in București

Prețurile variază în funcție de oraș, de zona în care este amplasată și de condițiile oferite de proprietar. Când cauți chirie in București, trebuie să te ghidezi după unul dintre cele mai importante criterii, apropierea de un mijloc de transport în comun. Cele mai căutate garsoniere de închiriat în Capitală sunt în apropierea stațiilor de metrou, autobus sau tramvai.La nivelul Bucureștiului s-a aliniat și Clujul, unde prețurile la garsoniere de inchiriat sunt cele mai ridicate din România.

În funcție de buget și de preferințele pentru zonă, garsoniere ieftine de închiriat în București se găsesc în partea de sud, în cartierele Titan, Pantelimon și Rahova, dar și în vestul Capitalei, în Drumul Taberei și Militari. Prețul variază în funcție de zonă, dar și de suprafață. Cu aceiași bani, poți opta pentru o zonă cu mijloace de transport în comun în apropiere, dar ca spațiu, nu va depăși 20-25 de metri pătrați. Sunt la mare căutare garsonierele din apropierea stațiilor de metrou, unde prețul crește semnificativ tocmai din acest motiv. Titan este cartierul cu metrou și cu prețuri mici pentru chirie. De exemplu, o garsonieră mobilată si utilată complet și modern, la 8 minute de stație, cu 24 mp suprafața utilă se închiriază cu 180 de euro.

În Drumul Taberei, prețurile se învârt în jurul a 160-180 de euro, iar cea mai spațioasă garsonieră la acești bani nu are mai mult de 25 de metri pătrați. O altă modalitate de a sta într-un loc cu bani puțin este cea mansarda. Mulți proprietari își închiriază mansardele în regim de garsonieră și cele mai multe au intrări separate. Pentru o astfel de cameră, doar cu baie, prețul este de 120 de euro pe lună.

Zonele cele mai căutate rămân Titan, Dristor, dar și Militari, zona Politehnica și Leu, toate fiind cartiere cu magistrale de metrou. În general, imobilele aflate în apropiere de stații de metrou, tramvai sau autobuz sunt cele mai scumpe. Prețurile scad cu cât blocurile sunt mai în marginimea acestora.

Cu cât se închiriază o garsonieră în marile orașe

În marile centre universitare, precum Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, prețurile pentru chiriile garsonierelor incep de la putin peste 100 de euro și pot ajunge și la 450. Media, însă, pentru o zonă bună dintr-un oraș mare se învârte în jurul costului de 250 -300 de euro lunar.

În Cluj-Napoca, prețurile variază de la puțin peste 100 de euro, în localitățile limitrofe orașului și ajung chiar și la 450 de euro, în zonele ultracentrale. Găsești garsoniere de închiriat în Cluj cu o medie de 260 de euro pe lună. Cluj Napoca a depășit adesea Capitala la tranzacțiile imobiliare, motiv pentru care și prețurile chiriilor sunt aliniate celor din București.

În Timisoara prețurile sunt mai temperate. Cele mai scumpe garsoniere nu depășesc 350 de euro, dar pentru cei cu buget redus există și opțiuni care depășesc cu puțin 100 de euro

Și în Iasi, costul pentru închirierea unei garsoniere este mediu. Găsești cu 250 – 300 de euro locuințe complet mobilate și utilate modern, în zone bune din Capitala Moldovei.

La ce să te uiți înainte să închiriezi o garsonieră

Dacă ești student și cauți o garsonieră de închiriat în București sau în unul dintre marile orașe centre universitare din țară, caută să alegi o zonă care să te ajute să ajungi rapid în locurile frecventate de tine. În Capitală, orientează-te după zone cu stații de metrou în apropiere sau autobuz ori tramvai. Garsonierele din apropierea metroului sunt cele mai căutate, căci este cel mai rapid mijloc de transport.

Alege blocuri reabilitate, căci pe timp de iarnă factura la întreținere va fi considerabil mai mică și vei reduce astfel din costurile celorlalte cheltuieli lunare.

Caută să fie complet utilată, cu mașină de spălat și aragaz. Nu în ultimul rând stabilește-ți înainte bugetul lunar pe care îl ai la dispoziție pentru chirie și ia in calcul și celelalte cheltuieli lunare, precum cablu, lumină, internet și întreținere.

Postul Sfintei Marii 2019. Obiceiuri și tradiții de Adormirea Maicii Domnului... Ce ne poate salva de la foamete când se vor epuiza resursele de hrană ale planetei?...
Parteneri
Alimente care nu expiră niciodată. Pot fi consumate și după 10 ani
Catine.ro
Ultimele știri
x