Antena Căutare

Cum instalăm corect carligul de remorcare

De câte ori ați auzit o știre despre un camion blocat care a fost remorcat, șansele sunt că această tractare să se fi făcut prin atașarea unui cablu de troliu sau a unei curele de remorcare pe o componentă de suspensie sau un element localizat pe bază de protecție care nu este proiectat pentru remorcare. Și acest lucru datorită faptului că vehiculul nu era echipat cu cârlig de remorcare. 

Cum instalăm corect carligul de remorcare
Cum instalăm corect carligul de remorcare

Sincer, faptul că cei mai mulți producători nu echipează partea din față și partea din spate a noilor 4x4 cu aceste articole mici ne poate face viața mult mai grea. Nu putem folosi faptul că, cârligele de remorcare nu sunt echipamente standard că scuză pentru a nu le avea, deoarece există multe modele de cârlige de remorcare disponibile din diferite surse, online sau la magazine specializate, într-o varietate de configurații de montare.

Cârligele de remorcare sunt cârlige metalice grele care pot fi atașate la masină pentru a permite accesul ușor la un zăvor de remorcare. În timp ce unele mașini pot veni cu cârlige de remorcare din fabrică, puteți instala cu usurință un cârlig, chiar dacă nu a avut niciodată unul. Un cârlig de remorcare poate fi instalat pe bază de protecție din față sau din spate a mașinii dvs. cu puțin efort sau experiență mecanică anterioară din partea dvs. Instrucțiunile de mai jos sunt pentru instalarea acestuia pe bază de protecție față:

Pasul 1

Parcați-vă mașină și ridicați partea din față cu un cric auto. Așezați mașină pe suporturile de cric pentru a securiza mașină. Asigurați-vă că ridicați mașina suficient pentru a putea intră dedesubt și a accesa piesele de acolo.

Pasul 2

Deschideți capota, astfel încât să puteți accesa șuruburile de fixare care susțin partea superioară a barii de protecție de mașină. Scoateți aceste șuruburi cu o cheie Allen (imbus).

Pasul 3

Scoateți partea superioară a capacului bării de protecție și scoateți șuruburile care trec prin partea vopsită a acestui capac. Este posibil să nu fie nevoie să scoateți toate șuruburile, în funcție de modelul mașinii pe care-l dețineți.

Pasul 4

Scoateți capacele din spațiul care înconjoară roată cu o cheie pentru a expune șuruburile interioare ale capacului barei de protecție. Deșurubați șuruburile din interiorul spațiului ce înconjoară roțile care fixează bară de protecție.

Pasul 5

Intrați sub mașină și scoateți șuruburile de pe partea inferioară a mașinii. Îndepărtați ușor partea laterală a capacului și deconectați farurile de la mașină.

Pasul 6

Ține-ți cârligul de remorcare de partea inferioară a barei de protecție metalice și marcată golurile din el cu un marker. Faceți un marcaj pe partea din față, verticală a barei de protecție, astfel încât să puteți accesă șuruburile care vor trece prin cârlig.

Pasul 7

Perforați locurile pe care le-ați marcat la pasul anterior pe partea inferioară a barei de protecție folosind o bormașină și un burghiu de pornire de 1.3 cm. Perforați marcajul din partea din față a barei de protecție, astfel încât să puteți ajunge în interior și să strângeți piulițele odată introduse șuruburile.

Pasul 8

Puneți o șaibă peste fiecare dintre orificiile găurite pe partea de jos a barei de protecție și apăsați-le în loc cu cârligul de remorcare. Introduceți șuruburile prin cârlig și șaibe în găurile din bară de protecție.

Pasul 9

Glisați piulițele peste șuruburi prin orificiul de acces din față barei de protecție și strângeți-le cu o cheie.

Înlocuiți capacul băii de protecție și toate șuruburile care îl țin. Puneți capacele înapoi în locurile care înconjoară roțile.

Un sfat care v-ar putea ajuta este acela că multe cârlige de remorcare vor permite amplasarea la adâncimi diferite de-a lungul barei de protecție, deci experimentați cu diferite poziții.

Că să facem o mică recapitulare, mai jos o să vă arătăm o lista scurtă cu toate lucrurile de care aveți nevoie înainte să începeți adăugarea unui cârlig de remorcare:

  • Cric auto
  • Cheie Allen (imbus)
  • Diferite chei pentru a scoate șuruburile bării de protecție (tipul de cheie poate fi diferit în funcție de modelul mașinii)
  • Mașină de găurit
  • Burghiu

În incheiere

Indiferent dacă faceți remorcarea sau sunteți cel tractat, cârligele de remorcare sunt un lucru de bază care ar trebui să fie indispensabil pentru autovehiculul dvs., care va asigură recuperarea rapidă și sigură a mașinii. Doar pentru că aveți un troliu pe partea din față a vehiculului dvs. nu anulează nici nevoia de cârlige de remorcare față.

Pentru cele mai bune tipuri de cârlige de remorcare apelați cu încredere la CGR AUTO, liderul local pe piață de cârlige de remorcare pentru mai multe tipuri de vehicule, precum autovehicule sau autoutilitare. Venim cu o gamă completă de cârlige de remorcare cu sfere demontabile și demontabile automat.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, dezvăluiri despre tratamentul bolnavilor de COVID-19. Care sunt pacienții care sunt trata... Românii au ieșit din starea de urgență cu focuri de artificii! Ce au făcut imediat după miezul nopții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x