Antena Căutare

Cum îți influențează starea de spirit vremea capricioasă! Semnalul de alarmă tras de medici: ”Schimbările climaterice...” E mai rău decât crezi

România este, din nou, sub avertizare de tip cod galben de ploi, iar specialiștii trag un semnal de alarmă. Mai exact, aceștia susțin că vremea capricioasă are efecte drastice asupra stării de sănătate. 

România este, din nou, sub avertizare de tip cod galben de ploi, iar specialiștii trag un semnal de alarmă. Mai exact, aceștia susțin că vremea capricioasă are efecte drastice asupra stării de sănătate.

Așadar, conform acestora, alternanțele majore de temperaturi din ultimele zile influențează drastic starea de spirit. Și nu în bine, întrucât este posibil să vă simțiți mai obosiți ori mai triști. Chiar și durerile de cap pot fi date de vreme, susțin specialiștii.

„În general, schimbările climaterice sau meteorologice ne influenţează pe toţi. Suntem fiinţe cărora ne place soarele, lumina, ziua, căldura, iar aceste schimbări bruşte de temperatură categoric modifică reactivitatea noastră. Într-un fel reacţionăm la ploi, într-un fel reacţionăm la o vreme minunată, cu cer senin. Există persoane a căror reactivitate este mai mare decât cea firească, normală şi care reacţionează prin stări de oboseală, insomnie, oboseală psihică, dificultăţi de a rezolva problemele, dificultăţi în a relaţiona cu ceilalţi, sunt mai trişiti, mai prost dispuşi. Din fericire acest lucru se poate rezolva categoric. În primul rând suntem preveniţi de meteorologi şi atunci prevenţia poate fi o schimbare de modalitate de a percepe lucrurile, o modificare a terapiei, în cazul în care facem terapie, fie cu medicaţie, fie naturistă. Putem înţelege astfel care este cauza tulburărilor de somn, a stărilor de iritare, a oboselii fizice şi psihice”, explică dr. Renata Iosifescu, medic primar pishiatru în cadrul Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina, conform Adevărul.

De asemenea, acesta susține că pentru a reduce efectele drastice ale vremii puteți consuma dulciuri, în cazul în care vă sunt pe plac ori puteți vă dedicați pasiunilor voastre pentru a ieșit din această seară.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi abundente şi instabilitate atmosferică, valabilă miercuri, între orele 3.00 şi 23.00. De miercuri de la ora 9.00, în patru jueţe, dar şi în zonele de munte din alte cinci va fi cod portocaliu, cantităţile de precipitaţii ajungând şi la 70 de litri pe metru pătrat.

Statisticile îngrijorătoare care au pus în alertă autoritățile! Motivul pentru care 9.000 de oameni au murit în Europa, ... Imagini apocaliptice în România! Puhoaiele de apă au ras sate întregi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x