Antena Căutare

Cum ne ferim de oferte false de Black Friday! Sfaturi de care trebuie să țină cont orice român

Pregătiri intense pentru cea mai mare sărbătoare a cumpărăturilor, Black Friday! În doar cinci zile, milioane de produse vor fi scoase la reducere. Nu doar electronice şi electrocasnice, ci şi lucruri inedite: monede de aur, bilete la evenimente, pachete turistice sau abonamente medicale.

Pregătiri intense pentru cea mai mare sărbătoare a cumpărăturilor, Black Friday! În doar cinci zile, milioane de produse vor fi scoase la reducere. Nu doar electronice şi electrocasnice, ci şi lucruri inedite: monede de aur, bilete la evenimente, pachete turistice sau abonamente medicale. Atenţie, însă! Vraja reducerilor poate să dispară dacă nu respectaţi nişte reguli simple înainte de a vă avânta la cumpărături.

Pentru a evita situaţiile neplăcute, specialiştii în vânzări ne recomandă o doză de cumpătare în această zi, dar şi mare atenţie la oferte.

E important să se documenteze că produsul îndeplineşte caracteristicile de care au nevoie, pot să urmărească competiţia, astfel încât să găsească cel mai bun preţ.”, declară Florinel Kiss, președintele Asociației retailerilor online.

Indiferent că vă veţi uita după oferte în magazinele clasice sau în online, preţul trebuie să fie afişat clar, în lei şi să conţină toate taxele incluse. De altfel, costul unui produs trebuie să fie mai mic decât preţul de referinţă, adică cel mai mic din ultimele 30 de zile.

Într-un ghid special pentru cumpărători, inspectorii ANPC vin cu o serie de sfaturi. În cazul magazinelor online, aveţi la dispoziţie 14 zile calendaristice pentru a returna comanda, fără a oferi vreun motiv și fără costuri suplimentare. Dacă produsul pe care îl primiţi este deteriorat sau distrus, vânzătorul este cel care suportă pierderea.

Specialiştii ne mai recomandă să alegem plata cu cardul. În unele situații, precum cazurile de fraudă, vă puteţi recupera banii prin procedura refuzului la plată.

Comercianţii se aşteaptă la vânzări-record săptămâna viitoare.

Un singur retailer online vrea să vândă trei milioane de produse pe 16 noiembrie, de Vinerea Neagră a reducerilor. Majoritatea - televizoare, telefoane şi laptopuri.

Medicul care a reuscitat-o pe dansatoarea de 33 de ani, primele declarații! De ce a murit: ”Am încercat să facem tot ce ... Cea mai secetoasă toamnă din ultimii 60 de ani! Agricultorii, disperați, după ce recoltele le-au fost compromise...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x