Căutare Live

Cum răspândesc asimptomaticii noul coronavirus. Nu prin aer! Gesturile banale ce pot îmbolnăvi mii de oameni

Transmiterea comunitară „accentuată„ a dus la creșterea uriașă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Cei asimptomatici, neștiind că sunt infectatți, pot răspândi virusul fără să își dea seama, prin cele mai banale gesturi.

Cum răspândesc asimptomaticii noul coronavirus. Nu prin aer! Gesturile banale ce pot îmbolnăvi mii de oameni

Profimedia

Asimptomaticii transmis coronavirusul. Rezultatele unui studiu publicat recent în jurnalul academic al Societăţii americane de microbiologie arată modul în care persoanele depistate pozitiv COVID-19, dar care nu prezintă niciun semn al bolii contaminează obiectele pe care le ating.

„Plasarea unor pacienţi bolnavi în camere de izolare cu presiune negativă poate crea un fals sentiment de siguranţă. Trebuie ţinut cont de o igienizare consecventă şi riguroasă”, explică echipa de autori, condusă de specialistul Zhiyong Zong, de la Universitatea Sichuan din China.

Cercetătorii au recoltat probe din şase camere de izolare cu presiune negativă unde erau internaţi 13 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, într-un spital din Chengdu, China. În cadrul studiului au fost incluși și doi pacienți asimptomatici.

Premierul Orban a dat ordinul: Trebuie să ne pregătim pentru o creștere uriașă a numărului de cazuri! Ministrul Sănătății, în alertă

Au fost luat mostre de pe mânerele de la uşa toaletei, clanţele, întrerupătoarele, bara de metal de la patul de spial, chiuvetele, cerceafurile, scurgerea de la baie, pernele, măsuţele de lângă pat, sistemul de ventilaţie, precum şi aerul din încăpere.

Cum răspândesc asimptomaticii COVID-19

Din cele 122 de probe prelevate de pe suprafeșe, 44 au ieșit ozitive pentru SARS-CoV-2, detectate prin testul PCR (testul în timp real folosind reacţia polimerilor). Totuşi, aerul din încăpere nu a ieşit pozitiv.

„Rezultatele arată că spaţiul în care sunt trataţi pacienţi asimptomatici în stare stabilă sau fără simptome, este contaminat la nivel intens cu virusul care provoacă COVID-19.

Într-o singură cameră în care era internat un pacient asimptomatic, patru suprafeţe, incluzând pernele, cearceaful, sistemul de ventilaţie, marginea de fier de la pat au fost pozitive pentru SARS-CoV-2”, a explicat cercetătorul.

„Sunt însărcinată cu gemeni, dar vor veni pe lume în zile diferite!” O viitoare mămică a rămas fără cuvinte când și-a făcut prima ecografie

Persoanele asimptomatice contaminează obiectele şi suprafeţele din jurul lor şi astfel, îi expun la infectarea cu noul coronavirus pe cei care ajung să le atingă, cum ar fi membrii familiei, personal medical etc.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Adolescentă din Botoșani, în comă alcoolică după Evaluarea Națională. Ce note obținuse fata care a băut cu prietenii pân...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri