Cum răspândesc asimptomaticii noul coronavirus. Nu prin aer! Gesturile banale ce pot îmbolnăvi mii de oameni

Transmiterea comunitară „accentuată„ a dus la creșterea uriașă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Cei asimptomatici, neștiind că sunt infectatți, pot răspândi virusul fără să își dea seama, prin cele mai banale gesturi.

Cum răspândesc asimptomaticii noul coronavirus. Nu prin aer! Gesturile banale ce pot îmbolnăvi mii de oameni

Profimedia

Asimptomaticii transmis coronavirusul. Rezultatele unui studiu publicat recent în jurnalul academic al Societăţii americane de microbiologie arată modul în care persoanele depistate pozitiv COVID-19, dar care nu prezintă niciun semn al bolii contaminează obiectele pe care le ating.

„Plasarea unor pacienţi bolnavi în camere de izolare cu presiune negativă poate crea un fals sentiment de siguranţă. Trebuie ţinut cont de o igienizare consecventă şi riguroasă”, explică echipa de autori, condusă de specialistul Zhiyong Zong, de la Universitatea Sichuan din China.

Cercetătorii au recoltat probe din şase camere de izolare cu presiune negativă unde erau internaţi 13 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, într-un spital din Chengdu, China. În cadrul studiului au fost incluși și doi pacienți asimptomatici.

Premierul Orban a dat ordinul: Trebuie să ne pregătim pentru o creștere uriașă a numărului de cazuri! Ministrul Sănătății, în alertă

Au fost luat mostre de pe mânerele de la uşa toaletei, clanţele, întrerupătoarele, bara de metal de la patul de spial, chiuvetele, cerceafurile, scurgerea de la baie, pernele, măsuţele de lângă pat, sistemul de ventilaţie, precum şi aerul din încăpere.

Cum răspândesc asimptomaticii COVID-19

Din cele 122 de probe prelevate de pe suprafeșe, 44 au ieșit ozitive pentru SARS-CoV-2, detectate prin testul PCR (testul în timp real folosind reacţia polimerilor). Totuşi, aerul din încăpere nu a ieşit pozitiv.

„Rezultatele arată că spaţiul în care sunt trataţi pacienţi asimptomatici în stare stabilă sau fără simptome, este contaminat la nivel intens cu virusul care provoacă COVID-19.

Într-o singură cameră în care era internat un pacient asimptomatic, patru suprafeţe, incluzând pernele, cearceaful, sistemul de ventilaţie, marginea de fier de la pat au fost pozitive pentru SARS-CoV-2”, a explicat cercetătorul.

„Sunt însărcinată cu gemeni, dar vor veni pe lume în zile diferite!” O viitoare mămică a rămas fără cuvinte când și-a făcut prima ecografie

Persoanele asimptomatice contaminează obiectele şi suprafeţele din jurul lor şi astfel, îi expun la infectarea cu noul coronavirus pe cei care ajung să le atingă, cum ar fi membrii familiei, personal medical etc.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri