Antena Căutare

Cum să eviți principalele țepe din mediul online. Informațiile pe care ai nevoie să le știi dacă vrei să vinzi sau să comperi ceva

Digitalizarea a venit la pachet cu multe avantaje, dar și cu multe capcane. Una dintre cele mai frecvente este întâlnită pe site-urile de anunțuri, acolo unde vinzi sau cumperi ceva.

Cum să eviți principalele țepe din mediul online. Informațiile pe care ai nevoie să le știi dacă vrei să vinzi sau să comperi ceva
Cumpărăturile online au devenit preferatele tuturor. Este mult mai comod, însă și comoditatea vine unori cu un cost dacă nu suntem atenți ce site-uri folosim și dacă nu identificăm pericolele! În mulţimea de magazine virtuale, există unele care aparţin unor firme-fantome. | shutterstock

Ei bine, nu toți oamenii care postează anunțuri că vor să dea ceva sau să obțină sunt bine intenționați și când spunem asta ne referim la cei care dau efectiv țepe, acel “phishing”, despre care multă lume vorbește în ultima perioadă.

Cum să te ferești de țepele din mediul online, dacă vrei să cumperi sau să vinzi ceva

Ca să eviți principalele țepe din mediul online trebuie să fii atent să cumperi de la surse sigure și să te asiguri că plata este securizată.

Nu arunca bonul fiscal, nu trimite banii în avans și ai grijă la ce date personale furnizezi. Pe Lajumate.ro toate anunțurile sunt verificate, iar în acest fel nu trebuie să-ți faci griji că cienva te pot escroca.

Cumpărăturile online au devenit preferatele tuturor. Este mult mai comod, însă și comoditatea vine unori cu un cost dacă nu suntem atenți ce site-uri folosim și dacă nu identificăm pericolele! În mulţimea de magazine virtuale, există unele care aparţin unor firme-fantome. Iar dacă aveţi ghinionul să vă comandaţi ceva de acolo, ori nu primiţi marfa cerută, ori aceasta este de o calitate foarte proastă sau rămâneți cu banii luați.

În era cumpărăturilor online, ţepele sunt direct proporţionale cu nenumăratele oferte de pe Internet.

1. Site-ul trebuie să te anunțe că este securizat și verifică fiecare anunț! Lajumate.ro este sigur pentru că profesioniștii din spate verifică fiecare parte a anunțului si permite doar ce este cu adevărat sigur și corect.

2. Cere de fiecare dată livrare cu verificare. În acest fel, cel care îți vinde un produs își va primi banii abia după ce ai desfăcut coletul când curierul ți l-a adus și era exact ce îți doreai. Însă, trebuie să mai fii atent la un aspect, dacă în anunț există acest lucru specificat, iar în privat vânzătorul ți spune că trimite doar prin poștă, atunci poți fi sigur că ceva nu este în regulă.

3. Imaginile produsului sunt false, genul de imagini de stoc, făcute în calculator sau prelucrate extrem de mult. Ori, preluate din altă parte, de aceea nu ar strica să dai un search pe Google Image după imaginea respectivă să vezi dacă mai există una la fel.

4. Dacă ai pus un anunț la vânzare și primești imediat răspuns, în câteva minute, pe numărul personal, de obicei pe WhatsApp, că cineva deja este interesat și își trimite banii direct în cont, atunci fii sigur că vrea să dea o țeapă. Persoana îți spune să pui pe un link datele cardului tău ca să primești banii, dar de fapt, îți va retrage o sumă frumoasă de pe card fără ca tu să îți dai seama.

Oamenii din spatele celui mai mare site de anunțuri din România, Lajumate.ro, muncesc ore în șir cu profesionalism și dedicare pentru ca utilizatorii să nu mai trebuiască să caute foarte mult ceea ce au nevoie. Un simplu search îți poate salva ore bune, iar dacă vrei să vinzi ceva, aici e locul potrivit pentru tine și sigur!

În sesiunea “Ghidul cumpărătorului” de pe site-ul Lajumate.ro, poți afla detalii despre cum să eviți fraudele din mediul online, acele “țepe” pe care unii le practică atunci când vor să vândă sau să cumpere ceva.

Lajumate.ro este soluția pentru tine dacă nu vrei să mai păstrezi în casă sau în curtea ta lucrurile de care nu mai ai nevoie sau poate cauți ceva ce îi trebuie urgent, iar aici poți găsi orice, trebuie doar să ai încredere că profesioniștii au făcut totul ca tu să ai o experiență unică în timpul navigării. Tot ce vrei se află la un click distanță de tine. Fii parte din Lajumate.ro!

Facturile au "explodat". Trucuri utile pentru a consuma mai puțin curent electric... Vehiculul utilitar electric Alke – o soluție eco pentru deszăpezit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x