Antena Căutare

Cum să îți decorezi casa știi. Dar ai aflat și cum s-o izolezi?

Dacă decorarea casei ține de gust și tendințe, izolarea acesteia ține de pragmatism și de asemenea de tendințe. Izolațiile din spumă poliuretanică sunt în trend la ora actuală, și folosite din ce în ce mai mult datorită avantajelor pe care le au. Multe dintre persoanele care locuiesc la casă s-au apucat deja să înlocuiască izolația existentă. De ce fac asta este ușor de intuit.

Dacă decorarea casei ține de gust și tendințe, izolarea acesteia ține de pragmatism și de asemenea de tendințe. Izolațiile din spumă poliuretanică sunt în trend la ora actuală, și folosite din ce în ce mai mult datorită avantajelor pe care le au. Multe dintre persoanele care locuiesc la casă s-au apucat deja să înlocuiască izolația existentă. De ce fac asta este ușor de intuit.

Spuma poliuretanică în izolații e ca sarea în bucate

O vorbă românească spune că iarna este bine să îți faci car și vara sanie, numai că atât vara, cât și iarna, temperaturile de afară nu sunt recomandate să se înregistreze și înăuntru, iar umiditatea excesivă din casă face ravagii în multe gospodării pe tot parcursul anului, așa că zicala de mai sus nu poate avea ecou apropo de izolarea casei.

Cu alte cuvinte, momentul potrivit pentru a aplica izolatii cu spuma poliuretanica este acum. Multă lume face asta chiar acum. Cu casa izolată în acest mod, vei observa încă din primul moment, precum și peste un an, cinci, zece, cincizeci sau optzeci că:

  • în confort te poți bucura pe îndelete de decorațiunile din casă, întrucât nu simți nici frig, nici cald și ai cale liberă spre cultivarea gusturilor, a plăcerilor mai înalte;
  • poți folosi lumânări parfumate doar de drag, de plăcere, și nu în scopul de a astupa mirosul de igrasie care provine de undeva de după mobilă;
  • poți lăsa liniștit televizorul sau muzica în surdină în living fără să auzi zgomotele deranjante ale străzii.

Iată cele trei zone în care izolațiile obținute cu spumă poliuretanică excelează: termoizolațiile, hidroizolațiile și fonoizolațiile. Și vata minerală are acțiuni concrete în aceste direcții – altfel nu ar mai fi fost folosită până acum, dar spuma izolatoare își arată superioritatea.

Din punct de vedere termic, izolează bine pereții și planurile verticale datorită variantei sale cu celulă închisă. Cei doi compuși au ca rezultat fie spuma cu celulă închisă, foarte densă deși nu grea, care acționează ca un scut de nepătruns, fie spuma cu celulă deschisă, de o densitate mai mică și care, prin structura sa, permite umezelii să treacă și să nu condenseze în pod sau să staționeze prin alte zone problematice.

Umblă și la izolații când îți renovezi casa!

Renovarea unei case înseamnă atât reîmprospătarea formelor, culorilor și modelelor din casă, cât și îmbunătățirea tehnică a funcționalității casei, fiindcă la definiție scrie că renovarea este un ansamblu de lucrări de ordin tehnic cu scopul de ameliorare d.p.d.v. confort, utilitate, igienă sau estetică.

Dacă îți renovezi casa, este momentul să înlocuiești și izolația. Specialiștii de la Isoterm îți pot confirma că izolațiile din spumă poliuretanică au un preț foarte bun raportat la calitatea oferită. În plus, acest material-minune, spuma poliuretanică, este 100% ecologică și nu își pierde din calități pe parcursul anilor, așa cum se întâmplă, încet dar sigur, cu celelalte materiale izolatoare.

A locui la casă nu este ușor. Întreținerea casei în interior, dar și în exterior, a garajului, a grădinii, a gardului consumă bani, timp și energie, numai că banii investiți bine, timpul dozat în funcție de priorități și energia pusă la lucru cu eficiență îți permite un trai decent și confortabil la casă.

În această logică trebuie privite lucrurile și tocmai de aceea ești îndemnat/ă să urmezi trendul și să îți îndrepți atenția spre izolațiile din spumă poliuretanică.

”Nașul” trenului București-Târgoviște, uitat pe peronul din Gara de Nord! Bărbatul, surprins în timp ce alerga și fluier... Un elev din Vaslui s-a electrocutat la școală! Ce a făcut cu încărcătorul telefonului mobil, ca să își impresioneze cole...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x