Antena Căutare

Cum se calculează corect pensia! Ministrul MUNCII a anunțat formula exactă! 

Despre noua lege a pensiilor s-a spus multe lucruri în ultima perioadă, însă ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, a dezvăluit formula de calcul a pensiei. 

Despre noua lege a pensiilor s-a spus multe lucruri în ultima perioadă, însă ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, a dezvăluit formula de calcul a pensiei.

Astfel, conform declarațiilor făcute de ministrul muncii, pensia se va calcula prin înmulțirea numărului total de puncte cu valoarea punctului de referință.

Ulterior, numărul total de puncte este dat de suma punctajelor anuale, care se calculează prin înmulțirea sumelor punctajelor lunare la 12.

De asemenea, punctajul lunar este reprezentat de venitul lunar brut realizat împărţit la venitul mediu brut pe economie.

În ceea ce priveşte valoarea punctului de referinţă, acesta va fi calculat prin împărţirea punctului de pensie din anul 2021, când va fi 1.875 de lei, la 25. Aşadar, în anul 2021, valoarea punctului de referinţă va fi de 75 de lei.

De asemenea, ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor va fi operațională o bază de date comună ANAF - Casa Naţională de Pensii, ce va face posibilă compilarea de date de la ANAF şi de la Casa de Pensii, atfel încât românii vor putea vedea online dacă li s-au plătit contribuţiile, dar şi numărul de puncte de pensii acumulat până la data respectivă.

Nu scăpăm de vremea rea! Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Județele în care e cod galben de ploi torențiale... Lovitură pentru mii de femei! E posibil să rămână fără indemnizație de creștere a copilului în 2019! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x