Antena Căutare

(P) Cum te ajută un program de devize în instalații la controlul marjei de profit

Instalația electrică sau cea sanitară a unei clădiri nu este nicidecum unul dintre elementele la care se poate face economie.

imagine cu mana unui arhitect lucrand la laptop
Descoperă ce beneficii aduce un program de devizeîn instalații

Este o sarcina care trebuie lăsată pe mâna specialiștilor, iar aceștia își folosesc expertiză și experiență lucrând cu materiale de cea mai bună calitate, astfel încât locatarii sau utilizatorii imobilului să fie permanent în siguranță, iar durabilitatea lucrării să nu pună probleme de mentenanță pentru mulți ani. În funcție de folosință clădirii, proiectul de instalații se adaptează corespunzător pentru a suplini nevoile de energie electrică și apă curentă, de confort și siguranță.

Pentru că instalațiile nu sunt lucrări la vedere decât în mică măsură, firmele specializate trebuie să lucreze întotdeauna cu devize. Clientul nespecialist va înțelege astfel care sunt materialele și efortul implicat în realizarea instalației și cum au fost defalcate costurile lucrării. În același timp, un soft devize constructii va ajută firma executantă să întocmească mai ușor devizele, de la oferta la desfășurarea lucrării, și să își controleze marja de profit la fiecare proiect.

Ce facilități include un program de devize în instalații electrice?

Un program de devize în instalații electrice este soluția optimă pentru a realiza rapid un deviz de lucrări în instalații. Devizul va fi structurat și detaliat, cuprinzând toate aspectele necesare execuției unui proiect de instalații, de la materiale, resurse umane, transport, cheltuieli cu echipamentele utilizate și până la manoperă și marja de profit a firmei. Se estimează corect cheltuielile, inclusiv marja de eroare și cheltuielile neprevăzute, precum și timpul necesar execuției.

Softul cuprinde peste 10.000 de norme de cost la materiale și echipamente necesare, în care firma se poate încadra și le poate folosi că atare din baza de date vastă a programului. De asemenea, dacă dispune de alte oferte de la furnizori, își poate introduce ușor propriile liste de materiale.

Programul este conceput de specialiști, pentru specialiștii instalațiilor electrice, iar inteligență artificială împrumută elemente din gândirea unui inginer în instalații și terminologia specifică despre siguranțe automate, contactoare, relee termice și corpuri de iluminat. Există modele de devize pentru pensiuni turistice, săli de sport, blocuri de apartamente, hale industriale, școli, cămine studențești, centre culturale, spații comerciale și altele, care se pot edita și modifică ușor, în funcție de caracteristicile proprii ale proiectului de instalații.

Cum se include marja de profit într-un deviz de instalații?

Firma care execută lucrarea de instalații are cheltuieli cu materialele, cu plata salariaților care muncesc în proiect, cu deplasarea lucrătorilor, transportul resurselor, eventuale acorduri cu furnizorul de energie electrică și altele. Acestea trebuie acoperite de la client, care va plăti în prețul serviciilor și marja de profit a firmei, adică acel procent din suma alocată lucrării, care revine firmei că profit. Acest procent se calculează, de regulă, că inclus în manoperă lucrării și în serviciile de expertiză și consultanță.

Firmele de construcții și instalații au, de regulă, o politică tarifara bine stabilită în ceea ce privește proiectele pe care și le asumă, însă marja de profit poate să varieze în funcție de lucrare, de caracteristicile acesteia și de cerințele speciale ale clientului.

Un program de devize în instalații ușurează întregul proces de calcul în ceea ce privește devizele pentru lucrări și calcului marjei de profit. Investiția într-un soft specializat de devize asigura eficientă și rapiditate în preluarea proiectelor, precum și un control mai riguros al resurselor implicate și al intrărilor de bani în firma, sub formă de profit.

Rezultate Loto 12 noiembrie 2023. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Cât ar valora geanta cu unelte care orbitează în jurul Pământului. Doi astronauți NASA au pierdut-o în spațiu când repar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x