Antena Căutare

Iarna a răbufnit în forţă încă din noiembrie. Cum va fi vremea în luna decembrie și de Crăciun

Iarna a răbufnit în forţă şi a adus ninsori, viscol şi polei în 16 judeţe din ţară. Zăpada a paralizat sudul României. Au fost accidente în lanţ şi intervenţii la limită

Iarna a răbufnit în forţă şi a adus ninsori, viscol şi polei în 16 judeţe din ţară. Zăpada a paralizat sudul României. Au fost accidente în lanţ şi intervenţii la limită. În Teleorman, medicii au dus la urgenţe şapte oameni, printre care şi un bebeluş. Iar la malul mării, abia s-a putut sta în picioare din cauza viscolului.

E iarnă în toată regula, deși, din punct de vedere calendaristic suntem încă în luna noiembrie.

Chiar și așa, într-o singură noapte, gerul şi viscolul au cuprins aproape toată ţara. Vântul a spulberat zăpada, cu viteze de până la 80 de kilometri pe oră. La final de noiembrie, temperaturile resimţite au fost chiar şi de minus 20 de grade.

În multe zone, zăpada s-a aşternut peste un strat de gheaţă. Pe Autostrada Soarelui, s-a circulat ca pe sticlă, iar vizibilitatea a fost aproape zero. În nici un kilometru, s-au produs două accidente.

Ce ne așteaptă în luna decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun?

În decembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi cuprinse în limite apropiate de mediile multianuale, stabilite prin măsurători de specialitate, la -0,8 grade Celsius, în majoritatea regiunilor, local mai ridicate decât acestea în sud-estul țării. Temperaturile medii vor fi cuprinse între -4 și zero grade Celsius, în Moldova și Transilvania, respectiv între zero și 2 grade Celsius, în Dobrogea.

Precipitațiile totale vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice și sud-sudice, și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului. Măsurătorile de specialitate au stabilit o normă medie lunară a precipitațiilor, pentru decembrie, de 44,8 l/mp, conform ANM.

Vacanţă prelungită de Sărbători pentru bugetari! Ce li se pregătește salariaților de Crăciun și de Revelion... Schimbări drastice! Aproape oricine își va putea cumpăra arme periculoase în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x