Antena Căutare

Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii 2023. Cu ce fenomene meteo se confruntă țara noastră

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii 2023. Iată prognoza meteo emisă pentru această perioadă.

termometru vreme
Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii 2023 | Shutterstock

După ce a fost emis un Cod Roșu de furtuni în Europa, meteorologii au anunțat cum va fi vremea pe teritoriul României, mai exact la începutul lunii iunie, care coincide în acest an cu minivacanța de Rusalii 2023, mai exact perioada 1-5 iunie.

Mai multe teritorii de pe continent s-au aflat sub avertizări meteo de fenomene periculoase, pe fondul manifestării unui ciclon mediteranean.

Citește și: ANM a emis un Cod Roșu de inundații. Vremea face ravagii în țara noastră. Ce zone sunt vizate

Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii 2023

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru două săptămâni, intervalul 29 mai - 11 iunie 2023. Specialiștii anunță temperaturi de 30 grade Celsius cu ploi, vijelii și grindină.

În prima jumătate a lunii mai, temperaturile se prezintă ceva mai scăzute decât media acestei perioade, în toate teritoriile țării. Meteorologii au anunțat că cea mai rece vreme se va resimți în estul și sud-estul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în vest și sud-vest, dar și deficitar în nord și local în centru și sud.

În a doua parte a lunii mai, vremea va fi mai călduroasă decât specificul perioadei. Temperaturile vor atinge valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval de timp, potrivit ANM. În general, în mai toate regiunile din țara noastră, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

„Media temperaturilor maxime va crește de la 23, 24 de grade în primele zile din interval spre valori în jurul a 26 de grade în zilele de 1 și 2 iunie, apoi o ușoară răcorire a vremii va determina scăderea valorilor medii a maximelor până spre 24 de grade, în ziua de 6 iunie.

Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului de prognoză, variațiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că, în medie, se vor înregistra maxime de 25 de grade. În intervalul 29 mai – 8 iunie variațiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie înregistrându-se 12, 13 grade, pentru ca ulterior datei de 8 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime să crească ușor până spre 14 grade.

Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor și ale serilor”, informează Observatornews.ro.

Citește și: Alertă ANM! Cod Portocaliu de ploi torenţiale şi grindină. Vremea se schimbă brusc în țară. Ce județe sunt afectate

Meteorologii au venit cu precizări privind prognoza meteo pentru minivacanța de Rusalii, 3-5 iunie 2023. ANM a anunțat temperaturi normale pentru această perioadă, fără abateri semnificative din punct de vedere meteorologic în nicio regiune din țară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

(P) Sfaturi esențiale pentru pregătirea autoturismului tău în această vară... Rezultate Loto 28 mai 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x