Cum va fi vremea în perioada 5 august - 2 septembrie! România, între caniculă și ploi torențiale! Care vor fi zonele afectate

Următoarele săptămâni vor aduce precipitații semnificative în mai multe zone din țară, potrivit estimărilor făcute de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie. 

Următoarele săptămâni vor aduce precipitații semnificative în mai multe zone din țară, potrivit estimărilor făcute de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit acestora, în săptămâna 5-12 august, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de nord-vest a teritoriului și în general deficitar în regiunile sudice și sud-vestice. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 12 - 19 august, cantităţile de precipitaţii continuă să fie excedentare în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în regiunile centrale, nordice şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 19 - 26 august aduce un regim pluviometric uşor excedentar, local, în regiunile centrale şi estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

În ultima săptămână de prognoză, 26 august - 2 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile iar cantităţile de precipitaţii vor fi, de asemenea, apropiate de cele normale.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizează ANM.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri