Antena Căutare

Cum va fi vremea in primele trei luni ale anului 2013

Primele doua luni ale anului 2013 vor avea temperaturi normale pentru o iarna in Romania, putin mai ridicate in sudul tarii, insa iarna se va prelungi pana in martie, cand temperaturile vor fi mai scazute decat media obisnuita a acestei luni, iar precipitatiile vor cadea intr-o cantitate mai mare ca de obicei.

Cum va fi vremea in primele trei luni ale anului 2013
| Intact Images

IANUARIE

In luna ianuarie, temperaturile medii lunare se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii, unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul.

Temperaturile medii, pe regiuni:

Banat: -3 ... 0 grade
Crisana: -3 ... -1 grad
Maramures: -4 ... -3 grade
Transilvania: -6 ... -4 grade
Oltenia: -3 ... -1 grad
Muntenia: -6 ... -1 grad
Dobrogea: -2 ... 0 grade
Moldova: -7 ... -2 grade

FEBRUARIE

In luna februarie, regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta in general valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, local in sud-estul si sudul tarii fiind posibile temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in sud-vestul si nordul tarii acestea se pot situa sub valorile normale.

Temperaturile medii pe regiuni:

Banat: 0 ... 2 grade
Crisana: -2 ... 1 grad
Maramures: -1 ... 0 grade
Transilvania: -5 ... 0 grade
Oltenia: -1 ... 1 grad
Muntenia: -3 ... 1 grad
Dobrogea: -1 ... 2 grade
Moldova: -5 ... 0 grade

MARTIE

In luna martie, temperaturile medii lunare vor prezenta in general valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, exceptand vestul, sud-vestul si nord- vestul tarii, unde local valorile termice pot fi sub cele normale.

Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa peste normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, doar in sud-estul tarii fiind posibile cantitati apropiate de mediile multianuale.

Temperaturile medii pe regiuni:

Banat: 4 - 7 grade
Crisana: 3 - 6 grade
Maramures: 3 - 5 grade
Transilvania: 0 - 5 grade
Oltenia: 3 - 6 grade
Muntenia: 2 - 6 grade
Dobrogea: 3 - 6 grade
Moldova: -1 ... 5 grade.

Citeste si Jurnalul!

Modificari la asigurarea RCA incepand de anul viitor. Cu cat se va scumpi si ce masuri noi vor fi implementate... O strada din Timisoara va purta numele fostului jurnalist Mile Carpenisan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x