Live acumFilm: Fara obligatii (SUA 2011)
Prime Time 20:00iUmor

Cum va fi vremea în weekend! O nouă zi de foc, cu aer tropical peste țară! Care sunt zonele vizate

Va fi o zi de foc astăzi, caniculară, mai exact cu temperaturi de 38 de grade la umbră, dar şi vânt puternic, în unele zone ale ţării. Tot pentru azi sunt prognozate şi ploi, însă de scurtă durată.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare Cod galben de caniculă, valabilă până sâmbătă, 8 august, ora 21:00.

Astfel, până diseară, pe arii extinse în regiunile sudice şi estice vremea va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime de 35-38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Alertă meteo! Cod galben de caniculă, în România! Care sunt cele 20 de județe afectate. Unde urmează nopți tropicale

ANM: Sunt prognozate ploi şi grindină

În jumătatea de sud a ţării, local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h.

"De asemenea, sunt aşteptate ploi de scurtă durată însoţite şi de descărcări electrice şi căderi de grindină, doar pe perioade restrânse.

Nopţi tropicale, cu temperaturi minime de 20 de grade.

Val de căldură extremă în Europa

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi şi în Câmpia de Vest, în regiunile sudice şi estice", a spus Oana Catrina, meteorolog ANM, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Şi în Dobrogea, sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi local în Oltenia, nopţile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade.

Recomandari