Cum vor începe elevii noul an școlar, în România! Cine va merge în sălile de clasă și cine va face orele online

Președintele Klaus Iohannis va anunța, miercuri seară, condiţiile în care elevii din România vor începe noul an școlar, în toamnă. Ar urma să fie aplicate măsuri diferite ce vor depinde de hotărârile luate la nivel judeţean.

Cum vor începe elevii noul an școlar, în România! Cine va merge în sălile de clasă și cine va face orele online

Hepta

Astfel, fiecare consiliu administrativ de şcoală va comunica către Inspectoratul Şcolar Judeţean dacă printre elevi sunt sau nu confirmate cazuri de COVID. Mai departe, Inspectoratul se consultă cu Direcţia de Sănătate Publică.

În cele din urmă, în funcţie şi de rata de infectare locală, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă decide dacă elevii se întorc în bănci ori rămân acasă şi fac şcoala online.

De asemenea, părinţii trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere în care să precizeze dacă elevii au simptome specifice COVID, ori au intrat în contact cu o persoană infectată.

Ar trebui sau nu să se redeschidă școlile? Cercetătorii britanici au dat verdictul! „Fără aceste două lucruri puse la punct, va urma un val de coronavirus mult mai grav!”

Purtarea măştii va fi obligatorie pentru toţi elevii care se reîntorc la şcoală. Excepţie fac doar copiii cu vârsta mai mică de cinci ani. De asemenea, distanţa dintre bănci trebuie să fie de cel puţin un metru, potrivit observatornews.ro.

Moment viral: Alexandru Rafila, criză de râs la declarațiile ministrului Sănătății. „Cocoașa” și „platoul” l-au lăsat fără aer pe reprezentantul OMS​

„E bine că există mai multe variante, pentru că școlile sunt diferite. Sunt județe unde circulația virusului este foarte redusă, și sigur acolo activitatea ar putea să se apropie de normal spre deosebire de alte zone, unde lucrurile sunt diferite. Aceste planuri de învățământ ar trebui să fie modificabile în timp. [...] Și într-o perioadă de transmisibilitate crescută școala să se facă online.

Cred că trebuie să lucrăm împreună la niște variante destul de amănunțite care să fie aplicabile în funcție de contextul local. În ceea ce privește pregătirea efectivă, eu nu pot să vă dau un răspuns, pentru că gradul de pregătire al fiecărei școli nu este cunoscut, ar trebui să mergi pe teren ca să tragi o concluzie. Cred că începerea școlii va fi condiționată de ce fac autoritățile locale în această perioadă", a apreciat profesorul Alexandru Rafila. Mai multe detalii, pe observatornews.ro.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri