Antena Căutare

Persoanele de peste 65 de ani, dar și cei bolnavi vor putea primi lumina de Paște în anumite condiții. Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte

Noile reguli impuse de Ministerul Afacerilor Interne, presupun un acord semnat întra minister și reprezentanții Biseriicii Ortodoxe(BOR), pentru a veni astfel în sprijinul credincioșilor creștin ortodocși, care vor serba Paștele.

Persoanele vulnerabile, bolnave sau cei cu vârsta de peste 65 de ani vor beneficia de Lumina Sfântă a Învierii, venită de la Ierusalim în anumite condiții pe care ministrul Vela le-a prezentat, marți seara, la sediul ministerului.

În ceea ce-i privește pe vârstnicii de peste 65 de ani, dar și pe cei bolnavi, ministrul a precizat că vor putea beneficia de Lumina și Paște în zilele de vineri și sâmbătă sau în prima zi de Paște, dar se vor impune măsurile de protecție de până acum.

LIVE TEXT | Marcel Vela a anunțat noile măsuri care se vor lua pentru perioada de Paște

De asemenea, a mai precizat că acestea se vor face cu ajutorul voluntarilor, care se vor deplasa la locuințele credincioșilor.

  • Pentru credinciosii bolnavi și cei peste 65 de ani, Paștele va fi distribuit la domiciliu, vineri și sâmbătă, sau în prima zi de Paști, cu respectarea măsurilor de protecție.
  • Distribuirea luminii se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică existente aflate în misiune începând cu ora 20:00.
  • În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și voluntarilor.

Polițiștii, jandarmii și preoții vor împărți Sfânta Lumină în seara de Înviere. Marcel Vela a anunțat cum vor primi românii lumina

M.A.I. sare în ajutorul Bisericii Ortodoxe. Ce avem voie să facem în zilele de Paște... Ce trebuie să completezi în declarația pe propria răspundere dacă vrei să mergi la biserică să iei lumină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x