Antena Căutare

Cunoaste-o pe mama care s-a luat la tranta cu statul!

Ionela Danciu rade mult. Langa fetitele ei, n-are nimic din femeia apriga si bataioasa de la televizor. Mama tripletelor care a castigat batalia cu statul roman nu stie ce inseamna cuvintele "asta e" sau "nu se poate". Multora, chiar din familie, le-a devenit antipatica, pentru ca nu si-a vazut de treaba ei si s-a apucat sa lupte pentru drepturile mamelor din tara unde oamenii se resemneaza prea repede cu nedreptatea. Altora le-a trezit admiratia si nu e om in Aiud care sa nu stie unde locuieste mama tripletelor. Sute de parinti au luat-o drept exemplu, indraznind sa dea statul in judecata la randul lor. "Stiu ca mi se spune si «nebuna cu tripletele». Atata timp cat am reusit sa duc pana la capat ceva in care cred, imi pot zice oricum", spune Ionela razand.



In casa Ionelei Danciu nu exista liniste. Trei spiridusi cu nume de zane fac desene pe pereti, probeaza hainele parintilor si chinuie papusile identice. Nu vor sa aiba jucarii diferite, ca le apuca invidia. Andrada e fata lu' tata, caci ii seamana leit. Alesia e mama in picioare, serioasa si slabuta. Iar Luana aduce cu o matusa si te priveste meditativ, in timp ce-ti raspunde cu mare atentie la intrebari.

In focul probatului bocancilor lui tati, Luana cade si da sa planga. "Ce-am facut? Biti bum. Hai ca pupa mama si gata durerea", ii spune Ionela si o ia in brate. Luana, luminoasa ca zana "Vreme Buna", asa cum ii place sa i se spuna, se ridica, toata numai suras, si continua joaca. Fetele se simt tot timpul ca la gradinita, fiind trei copii in casa, iar alte avantaje de a avea multi frati e ca, atunci cand e cazul, ele gasesc intotdeauna pe cine sa dea vina.

"Se mai ciondanesc, dar momentan le invat ca cea mai buna strategie e retragerea din conflict. Momentan",
explica femeia cum mentine pacea in casa.

"De cand ma stiu, imi doream gemeni. Stiam eu ca e frumos sa fii musafir si sa ai gemeni", rade Ionela o data ce-si incepe povestea. "Pe 17 mai 2006 am aflat ca sunt insarcinata cu tripleti. Eram la facultate, anul 2, la Economie-Informatica. Am pastrat testul de sarcina si acum. Si ecografiile, tot. Imi plac amintirile", spune si scoate dosare si albume cu fotografii.

Uite lumanarea de 1 an a fetitelor, prima lor fotografie, prima invitatie la ziua lor. Teancul de amintiri e aproape la fel de mare ca dosarul in care pastreaza actele oficiale, declaratiile, deciziile instantelor, petitiile la minister si la alte autoritati. Totul minutios aranjat in tiple, pentru ca Ionela a invatat o lectie importanta: cu statul nu te pui decat daca esti tenace si sigur ca vei merge pana la capat. Si nu te indoiesti ca dreptul tau legitim a fost incalcat.

jurnalul.ro!


Mircea Dinescu: Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte... Hai bre, sa fim seriosi!... VIDEO! Bartolomeu Anania, adus in stare critica in tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x