Antena Căutare

Curățenia de Paște 2019. Trucuri utile și eficiente pentru o curățenie rapidă

Curățenia de Paște 2019. Trucuri utile și eficente pentru o curățenie rapidă. Paște 2019 înseamnă și pregătirea casei, curațenia generală pe care o fac românii, pentru a primi lumina sărbătorii de Paște și oaspeții ce le vor trece pragul

Curățenia de Paște 2019. Trucuri utile și eficiente pentru o curățenie rapidă
Curatenie | pexels.com

Curățenia de Paște 2019. Trucuri utile și eficente pentru o curățenie rapidă. Paște 2019 înseamnă și pregătirea casei, curațenia generală pe care o fac românii, pentru a primi lumina sărbătorii de Paște și oaspeții ce le vor trece pragul

Sărbătoarea Paștilor este aproape și toate gospodinele au început deja curățenia de primăvară, pregătind casa pentru sărbătoare. Curățenia de Paște e menită să schimbe înfățișarea casei, împrospătând aerul. Dacă te-ai obișnuit deja ca această curățenie să țină o săptămână, făcând treaba porționat, seara, după ce ajungi de la muncă, ar trebui să înveți noi trucuri pentru a fi mai eficientă.

După 8 ore de lucru la job, când ajungi seara obosită, e destul de dificil să te organizezi de unde și cum începi curățenia de Paște. Cu toate astea, trebuie să te urnești chiar dacă știi sigur că vei termina doar parte din treabă la o oră târzie din noapte.

Chiar și în 2019 există femei care își iau concediu o zi sau două pentru a reuși să pună casa la punct înainte de sărbători. Sună ciudat, dar curățenia de Paște nu e doar o necesitate, ci un ritual pentru mulți oameni. Iată cum îți poți ușura munca anul acesta, muncind mai puțin să îți păstrezi casa curată.

Abordarea face totul. Dacă te simți deja copleșită de multitudinea de lucruri de făcut fără ca măcar să fi început, atunci nu ai început bine. Cea mai eficientă abordare este segmentarea lucrurilor pe care trebuie să le faci, pentru că până la urmă, organizarea este totul. Împarte curăţenia pe diverse zone şi etape.

Trucuri utile și eficiente pentru o curățenie de Paște rapidă

Cum ne organizăm

Trebuie mai întâi să pui în ordine lucrurile care nu sunt la locul lor sau care zac împrăștiate prin casă. Ca să îţi fie întotdeauna mai uşor să ştii unde să le pui, trebuie să stabileşti un loc exact pentru fiecare obiect. Organizează-ți niște rafturi sau cutii tematice în care poți așeza obiectele pe care nu le folosești zilnic. De exemplu, poți avea o cutie cu medicamente, una cu cosmetice, unu cu cabluri, încărcătoare și alte electronice mici, etc.

Cum curățăm eficient

După ce fiecare lucru și-a găsit locul, îţi va fi mult mai uşor să începi efectiv curăţenia, ceea ce înseamnă să ştergi geamuri, să aspiri şi să cureţi covorul, să ștergi praful și să speli podeaua.

Folosește produse inteligente

Pentru îndepărtarea petelor de grăsime de pe plită sau a celor de calcar de pe bateria de la baie, este indicat să folosești produse inteligente. Astfel, dezinfectezi și cureți eficient baia și bucătăria după ce lași la înmuiat totul, cu soluțiile necesare de curățenie. În timp ce tu te ocupi de alte camere, murdăria se dizolvă singură, şi îţi rămâne astfel numai să ştergi şi să clăteşti, fără să îţi mai iroseşti timpul frecând.

Scapă de lucrurile care nu mai sunt utile

Dacă vrei ca locuinţa ta să fie ordonată iar curăţenia foarte uşor de întreţinut, trebuie să înveţi să renunţi la lucrurile inutile. Foarte multe femei se ataşază de obiectele mărunte pe care le strâng de-a lungul timpului şi care ajung până la urmă să le "cotropească" toate rafturile şi dulapurile. Păstrează doar lucrurile necesare, evitând să ocupi spațiu în dulapuri cu lucruri fără nicio utilitate.

Acum că planul e făcut, nu rămâne decât să te apuci de treabă.

Sursă foto: pexels.com

Avertizare meteo ANM - 4 zile de ploi și furtuni în România! Când se încălzește... Un român stabilit în Italia și-a ținut copilul flămând și legat cu lanțuri ca să-l pedepsească. Vecina de bloc a reușit ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x