Cursul valutar, 16 ianuarie. Euro a crescut semnificativ

Banca Nationala a Romaniei a afisat cursul valutar pentru marti, 16 ianuarie. Procentele sunt ingrijoratoare. Euro a crescut semnificativ, iar Leul a ajuns la cel mai slab nivel din istorie, fata de principalele valute.

Banca Națională a României a afișat cursul valutar pentru marți, 16 ianuarie. Procentele sunt îngrijorătoare. Euro a crescut semnificativ, iar Leul a ajuns la cel mai slab nivel din istorie, față de principalele valute.

Euro a atins cel mai mare nivel înregistrat vreodată în raport cu moneda naţională, 4,6599 lei, după o apreciere de 3,43 bani.

Dolarul a ajuns la 3,8182 lei, în urma unei creşteri de 4,96 bani.

Francul elveţian a urcat de la 3,9178 la 3,9533 lei, iar lira sterlină de la 5,1993 la 5,2494 lei.

Analiștii estimează că în 2018 leul va continua să se deprecieze, cursul ar putea depăși 4,7 lei/euro. Schimbările îngrijorătoare se produc și pe fondul situației politice în care se află România. Nu au trecut nici 24 de ore de la demisia premierului Mihai Tudose, iar cursul valutar deja a fost afectat.

Foto: pixabay

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri