Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Mai multe femei din Sălăj au participat la cursuri de autoapărare pentru femei! „Sunt dispuse să facă ceva pentru a se apăra.”

În România, la fiecare 30 de secunde, o femeie este bătută de partenerul ei. Mai mult, 3 din 10 românce declară că au fost agresate fizic, verbal sau psihic începând cu vârsta de 15 ani. Pentru ca aceste statistici să devină istorie, poliţiştii din Sălaj au organizat cursuri practice de autoapărare.

Zeci de tinere s-au aliniat cuminţi în sala de sport şi au aşteptat ca agenţii de poliţie să le înveţe ce trebuie să se apere de partenerii agresivi sau de alte persoane care le-ar vrea răul.

Înainte de a pune în practică procedeele de auto-apărare, cursantele au făcut o scurtă încălzire. Ofiţerii de poliţie le-au învăţat ce au de făcut atunci când sunt faţă în faţă cu un agresor.

Agenţii le-au arătat doamnelor cum pot reacţiona şi atunci când partenerul de viaţă este cel care devine agresor. Şi pentru situaţia în care agresorul este mai puternic decât victima, poliţiştii au avut pregătite câteva tehnici de auto-apărare.

A fost a doua lecţie de iniţiere în tehnici de auto-apărare la care femeile din Zalău au participat în acest an. A treia şi ultima demonstraţie de autoapărare va fi organizată în luna ianuarie.

Recomandari