Antena Căutare

Cursuri predate de polițiști, în școlile din România! Ce învață elevii

În fiecare zi, două persoane sunt lovite pe trecerile de pietoni de lângă şcolile din Bucuresti, iar una dintre ele e copil. România are şi titulatura sumbră de ţara europeană cu cei mai multi minori care pier în accidente rutiere.

În fiecare zi, două persoane sunt lovite pe trecerile de pietoni de lângă şcolile din Bucuresti, iar una dintre ele e copil. România are şi titulatura sumbră de ţara europeană cu cei mai multi minori care pier în accidente rutiere.

Un proiect pilot încearcă acum să pună capăt fenomenului şi pare să dea roade. Cursuri de siguranţă rutieră, dar şi stradală, predate de poliţişti direct în şcoli. 38.000 de elevi au abolvit deja programul.

Astfel de accidente se repetă zi de zi. Cum nicio campanie de prevenire nu pare să fi funcţionat până acum, poliţiştii au decis să vorbească direct cu cei mici.

Angela Chirvăsuţă merge din clasă în clasă șase ore pe zi, cinci zile pe săptămână, şi îi invaţă pe copii cum să se ferească de accidente. Cu 38.000 de elevi a vorbit până acum despre pericolele cu care se pot întâlni în drumul spre şcoală. Şi nu e vorba doar de siguranţă rutieră.

Cei 500 de elevi ai Școlii nr. 88 din Bucureşti au absolvit cursurile predate de poliţişti, iar efectele se văd în statistici.

În fiecare zi, două persoane sunt lovite pe trecerea de pietoni din apropierea şcolilor. Una din cele două victime nu a împlinit 18 ani. Iar an de an, în ciuda campaniilor Poliţiei Române, statistica rămâne la fel de sumbră.

Însă în urma cursurilor cu oameni ai legii, la Școala nr. 88 din Capitală lucrurile au început să se schimbe în ultimele șase luni: nu au fost niciun fel de accidente rutiere, nici chiar în curte, nici pe holuri.

Iar lecţia învăţată la şcoală e transmisă mai departe!

Caz revoltător pentru 14 copii din Iași! Au ajuns la spital din cauza alimentelor consumate la serbarea de sfârşit de an... A fost prăpăd la mare! Turiștii au fost surprinși de furtuni violente pe litoral. Rafalele de vânt au luat pe sus mese ș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x