Antena Căutare

Curtea de Arges: Aproape 5.000 de oameni au indurat frigul pentru a ajunge la moastele Sfintei Filofteia

Aproape cinci mii de oameni au indurat frigul, ca sa ajunga la moastele Sfintei Filofteia. In ajunul sarbatorii sfintei, racla facatoare de minuni a fost scoasa in curtea Manastirii Curtea de Arges. Cu cei dragi alaturi sau cu pozele lor in mana, fiecare s-a rugat pentru un an nou bun, fara necazuri.

Preoti de la manastire au cerut ajutorul jandarmilor ca sa scoata in siguranta moastele din paraclist. Imediat ce racla cu osemintele sfinte a fost asezata in curtea lacasului, oamenii au intrat pe culoarele special amenajate si si-au asteptat randul.

Cativa credinciosi au adus biletele si flori pentru Sfanta Filofteia, sau poze cu cei carora le vor binele. Au mers cu pasi marunti catre moaste, indrumati de cantecele bisericesti si de vocile preotilor. Pana si copiii au indurat temperaturile scazute.

Chiar si la lasarea intunericului, coada de pelerini se intindea pe cateva zeci de metri.

Numarul credinciosilor va creste astazi, cand moastele vor fi scoase din nou in curtea manastirii, de aceasta data ziua dedicata Sfintei Filofteia.

Explozie puternica intr-un bloc din Bistrita. Un ranit grav si cinci apartamente distruse... Partiile de pe Valea Prahovei sunt pregatite pentru schi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x