Antena Căutare

Cutremur de 3,8 pe scara Richter in Vrancea, resimtit si la Bucuresti

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 pe scara Richter a avut loc joi, in Vrancea. Seismul, care a fost resimtit usor si la Bucuresti, s-a produs in jurul orei 17:51.

Potrivit Centrului Seismic Euro-Mediteranean, cutremurul s-a produs la o adancime de circa 100 de kilometri. Epicentrul a fost localizat la 48 kilometri Nord-Vest de Buzau si 24 kilometri Nord-Est de Nehoiu.

Directorul tehnic al Institutului National de Fizica a Pamantului, Constantin Ionescu, sustine ca activitatea seismica este una "normala" pentru zona Vrancea. Cutremurele cu o magnitudine de sub 5 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate mica. Acestea au loc relativ frecvent la noi in tara. De regula, cele care depasesc magnitudinea de 2-3 pe scara Richter sunt resimtite usor de unii locuitori ai zonelor apropiate de epicentru, insa acestea nu provoaca victime sau daune materiale.

Ultimul cutremur cu intensitate mai mare de 5 pe scara Richter din Romania a avut loc pe 5 august 2009, in jurul orei 10:50. Seismul s-a produs in Marea Neagra, la o adancime de aproximativ 20 de kilometri si s-a resimtit atat la Constanta, cat si la Bucuresti. De asemenea, mai multi locuitori ai oraselor Braila, Pitesti, Tulcea, Zimnicea, Focsani, Giurgiu, Galati si chiar Brasov au simtit cutremurul.

Anul trecut, in Romania au fost inregistrate mai multe seisme de mica intensitate. Unul dintre acestea a avut loc pe 15 iulie si a masurat 3,2 pe scara Richter. Pe 27 mai 2009, in Vrancea s-a produs un alt seism care a avut 4,4 pe scara Richter. Acesta a fost resimtit si in Capitala. Pe 12 mai, un alt cutremur de 4,2 s-a produs in zona Vrancea, la aproximativ 55 de kilometri de Buzau.

Cel mai puternic cutremur de anul trecut a avut loc, insa, la sfarsitul lunii aprilie. Seismul a avut magnitudinea de 5,1 pe scara Richter si a fost resimtit si in Republica Moldova si Bulgaria.

In niciunul dintre acestea nu s-au inregistrat victime sau pagube materiale.

Teroare la Iasi: Zece femei, înjunghiate de un bărbat... Pensii ilegale de peste 10.000 de lei lunar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x