Antena Căutare

Cutremur DEVASTATOR în Marea Neagră! Un tsunami de 5 metri a făcut ravagii în Mangalia

De câţiva ani buni, previziunile legate de cutremurele foarte puternice au băgat în sperieţi toţi românii. Lumea se teme, iar specialiştii din toate colţurile ţării ne avertizează că un astfel de eveniment ar provoca pagube uriaşe.

De câţiva ani buni, previziunile legate de cutremurele foarte puternice au băgat în sperieţi toţi românii. Lumea se teme, iar specialiştii din toate colţurile ţării ne avertizează că un astfel de eveniment ar provoca pagube uriaşe.


13 martie 1901 avea să intre în istoria românilor drept una dintre cele mai negre zile. În largul Mării Negre, la o adâncime de vreo 20 de kilometri, se producea un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter. Cel mai puternic seism înregistrat vreodată în Marea Neagră.


Epicentrul cutremurului a fost localizat la est de Capul Caliacra (nord-estul Bulgariei), în apropiere de granița cu România, pe falia Shabla. S-a simțit în Bulgaria și în Dobrogea, Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei.


Mişcarea puternică a pământului a avut consecințe îngrozitoare în sudul Mangaliei, unde mai multe sate au fost distruse complet. Cutremurul a generat un tsunami de 5 metri înălțime, provocând dislocări ale malurilor. Regiunea bulgărească Dobrici a fost, de asemenea, grav afectată de valul uriaş. În mai multe localități, printre care și Balcic, casele au fost luate de șuvoaiele de ape.

CELE MAI MARI CUTREMURE DIN ULTIMUL SECOL

22 mai 1960: CHILE - un cutremur cu magnitudinea de 9,5 a fost urmat de un tsunami devastator în mai multe ţări cu deschidere la Oceanul Pacific, soldându-se cu 5.700 de morţi în Chile, 61 în Hawaii şi 130 în Japonia.

27 martie 1964: ALASKA - un cutremur de 9,2 produs în apropiere de strâmtoarea Prinţul William, urmat de un tsunami, provoacă moartea a peste 100 de persoane.

26 decembrie 2004: ASIA - un cutremur de 9,1 în largul insulei Sumatra provoacă un tsunami care devastează circa zece ţări vecine şi provoacă moartea sau dispariţia a peste 220.000 de persoane.

4 noiembrie 1952: URSS - un cutremur cu magnitudinea 9 în peninsula Kamceatka, urmat de un tsunami devastator resimţit până în Chile şi Peru, provoacă peste 2.300 de morţi.

11 martie 2011: JAPONIA - un cutremur cu magnitudinea 9 devastează regiunea Tohoko (nord-est), provocând peste 19.000 de morţi şi dispăruţi şi generând un grav accident nuclear la centrala Fukushima.

ALERTĂ in Bacău: 160 de persoane, evacuate! Pericol de explozie la o sondă de GAZE... Forfotă mare în toată România. "Stranierii" se întorc acasă, în concediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x