Cutremur în România, vineri dimineață. Este al patrulea seism produs în ultimele 24 de ore

România a fost lovită de un val de cutremure după seismul de magnitudine 4.6 pe scara Richter ce s-a produs joi după-amiază, în Mehedinți. 

Cutremur în România, vineri dimineață. Este al patrulea seism produs în ultimele 24 de ore

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, un seism de magnitudine 3 pe scara Richter a avut loc în Banat, vineri dimineață, la ora 05:17.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 127km V de Craiova, 142km SE de Timișoara, 145km E de Belgrade, 150km E de Zemun, 158km N de Nis, 180km SE de Arad, 188km SV de Sibiu, 203km E de Novi Sad, 203km V de Pitești, 239km N de Sofia.

A fost cutremur în România, în urmă cu puțin timp! Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit

De asemenea, un alt cutremur a avut loc joi seară, la ora 20:36, acesta având magnitudinea de 2,9 pe scara Richter.

Joi, la ora 20.30 și 16 secunde, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade, în Banat și Mehedinți, la o adâncime de 16 kilometri.

Cutremur de 7,5 grade, urmat de 140 de replici! Mii de vieți au fost salvate de un sistem de avertizare seismică: „Apa din piscine s-a revărsat!”

Cutremurul s-a simțit și în Caraș-Severin, în zona de munte, în apropiere de Herculane, dar și la Caransebeș.

Cel mai puternic seism, în ianuarie

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti

Parteneri
Mena Suvari, actrița din American Pie, dezvăluiri emoționante despre cea mai grea perioadă din viața sa. Ce s-a întâmplat când avea 12 ani
Mena Suvari, actrița din American Pie, a dezvăluit motivul real din spatele dependenței ei de substanțe ilegale. Actrița a trecut printr-o experiență traumatizantă la doar 12 ani și acum a vorbit despre ce impact a avut acea perioadă dificilă asupra sa.
Catine.ro
Ultimele știri