Antena Căutare

Cutremur în Romania în urmă cu puțin timp! Ce magnitudine a avut

Un cutremur de 2.9 magnitudine pe scara Richter s-a produs, vineri, 9 noiembrie, în Vrancea. 

Cutremur în Romania în urmă cu puțin timp! Ce magnitudine a avut
cutremur

Un cutremur de 2.9 magnitudine pe scara Richter s-a produs, vineri, 9 noiembrie, în Vrancea.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 s-a produs, vineri, la ora 12.33 în judeţul Vrancea, la adâncimea de 112 kilometri, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

INCDFP a anunţat, vineri, că s-a înregistrat un nou cutremur în judeţul Vrancea, la ora 12.33.

Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 112 kilometri, în apropierea oraşelor Odobeşti (27km), Panciu (31km), Focşani (41km), Mărăşeşti (44km), Oneşti (44km).

Un cutremur cu magnitudine 3,7 s-a produs vineri dimineaţă în Caraş Severin. Sesimul a avut loc la ora 3:14, la o adâncime de 4 km.

Cel mai mare cutremur din acest an, de 5,8 magnitudine, a avut loc în 28 octombrie, în zona seismică Vrancea, fiind resimţit şi în Bucureşti.

Cutremur. România. Noiembrie. 300 de oameni morți într-un singur bloc. 2.000.000 de kilometri pătrați afectați!

Când se va produce un cutermur mare

Cercetătorul Frank Hoogerbeets susține că modul în care Soarele, Venus, Pământul și Uranus se vor găsi în Sistemul Solar în perioada următoare ar putea duce la apariția unor seisme în această toamnă.

Se pare că avertismentul său se bazează pe un studiu realizat în ultimii trei ani. Totuși, autoritățile din întreaga lume susțin că nu există cutremure mari ce pot fi prezise și că, cel puțin deocamdată, ceea ce susține cercetătorul menționat mai sus nu prezintă un motiv de îngrijorare pentru omenire.

De asemenea, chiar autoritățile din România avertizează populația țării noastre că mesajele și avertismentele ce nu vin din partea Serviciilor de Urgență nu trebuie luate ca atare.

Câți oameni ar muri în România dacă ar avea loc un cutremur de mare magnitudine

Conform raportului de țară al Băncii Mondiale, dacă în România va mai avea loc un seism identic cu cel din 1977, peste 5.000 de români și-ar găsi sfârșitul, iar alte 10 milioane ar avea mult de suferit.

Dintre toți, 4.000 dintre oameni ar urma să moară doar în București. De-a lungul ultimilor ani, statul a reabilitat doar 26 de clădiri din cele 607 cu risc seismic ridicat din România. Cutremurul din 1977 (Cutremurul din ’77) a fost un puternic cutremur care s-a produs la ora 21:22:22 în data de 4 martie 1977, cu efecte devastatoare asupra României. A avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde (55 conform altor surse), 1.570 (1.578 conform altor surse) de victime, din care 1.391 (1.424 conform altor surse) numai în București.

Utimă oră! S-a schimbat vârsta la care se pot pensiona femeile! Când vor putea cere să iasă la pensie... Vârsta de pensionare se modifică de la 1 decembrie 2019! Guvernul a aprobat noua lege...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x