Antena Căutare

Cutremur Indonezia 2018. Care e bilanțul sinistru al seismului urmat de tsunami

Cutremur Indonezia 2018. Care e bilanțul sinistru al seismului urmat de tsunami

Cutremur Indonezia 2018. Care e bilanțul sinistru al seismului urmat de tsunami
Cutremur Indonezia | earthpbl.wordpress.com

Insula indoneziană Sulawesi a fost afectată de un seism puternic și un val tsunami uriaș ce a devastat mare parte a insulei, panicând toata populația. Agenția națională pentru gestionarea dezastrelor indică faptul că numărul celor decedați se ridică acum la 1.944 de morți. Numărul celor răniți este îngrijorător.

Willem Rampangilei, președintele Agenției naționale pentru gestionarea dezastrelor spune că mai mult de 74.000 persoane nu s-au putut întoarce încă la locuințele lor, nici după 10 zile de la dezastru. Mii de oameni sunt dați dispăruți în localitățile Balaroa și Petobo.

În aceste localități, s-a produs o alunecare de teren care a înghițit casele localnicilor din zonă, devastând totul în cale. Astfel, din nefericire, mii de oameni au rămas fără adăpost. Seismul din 28 septembrie a creat mii de pagube materiale. De aceea, în zonă continuă să ajungă ajutoare după seismul urmat de un tsunami catastrofal.

Din păcate, acesta nu a fost singurul seism care a distrus parte din Indonezia. În luna august, pe insula turistică Lombok, au avut loc mai multe seisme ce au ucis 550 persoane. Aproximativ 230.000 de persoane și-au pierdut viața în 2004, în urma seismului cu magnitudine 9,1 produs în largul insulei Sumatra.

Sursă foto: earthpbl.wordpress.com

Legea pensionării 2018. Un articol privind sistemul unitar de pensii publice a fost, astăzi, declarat neconstituțional... Ziua Mondială a Poștei 2018. Ce premii de merit primesc postașii din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x