Antena Căutare

Au fost nouă cutremure în decurs de două ore! Mărmureanu a explicat pericolul seismelor din Marea Neagră

Gheorghe Mărmureanu, despre valul de cutremure din Marea Neagră

Nu mai puțin de nouă cutremure au avut loc la interval de două ore, în ziua de joi, 7 februarie 2019. Seismele s-au produs în Marea Neagră, la o adâncime de cinci kiloemtri. Seismologul Gheorghe Mărmureanu a explicat fenomenul activității seismice intense.

Mărmureanu susţine că numărul mare de cutremure înregistrat într-un scurt interval de timp în Marea Neagră reprezintă o activitate seismică normală, care nu ridică probleme deosebite, potivit news.ro.

“Acestea cutremure nu au nicio importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nicio problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat, miercuri, că au fost înregistrate nouă cutremure în Marea Neagră, la adâncimea de cinci kilometri.

Primele şase, cu magnitudinea cuprinsă între 2,9 şi 3,7, s-au înregistrat într-un interval de o oră.

La ora 9:59:47, s-a produs în Marea Neagră încă un cutremur, tot la adâncimea de cinci kilometri, având magnitudinea 3.5 pe scara Richter.

Epidemia de gripă a mai făcut două victime! Numărul morților a ajuns la 89! Unde au fost înregistrate ultimele două dece... Un călugăr din Prahova s-a sinucis! A fost găsit spânzurat în mănăstire! Motivul pentru care și-a pus capăt zilelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x