Cutremurul de 4,7 grade s-a simțit și în Capitală! Reacțiile seismologilor sunt îngrijorătoare: E cel mai puternic din acest an

 

Directorul INFP, prima reacţie după cel mai puternic seism de anul acesta. Un cutremur cu magnitudinea 4,6 s-a produs, miercuri la prânz, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc la ora 12:24. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri.

Iniţial, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat că seismul a avut magnitudinea 4,7 şi s-a produs la adâncimea de 157,5 kilometri, dar ulterior aceste coordonate au fost revizuite.

„Este cel mai mare cutremur care s-a produs de la începutul anului. S-a produs la 134 de km adâncime, ultima magnitudine este de 4,4, intensitatea în epicentru este de 3 grade. Cutremurul se simte diferit în funcție de locul în care te aflii, sunt mai multe lucruri de care trebuie ținut cont. Nu a apărut niciun cutremur nou în zona respectivă. De obicei, nu se produc replici la magnitudinile aceste”, a declarat pentru Antena 3, directorul INFP, Constantin Ionescu.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE