Antena Căutare

Dan Diaconescu a fost trimis in judecata

Dan Diaconescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA. Vorbim de un dosar de santaj, in care mai sunt inculpati si realizatorul tv Doru Parv si jurnalistul Mitrus Ghezea. Cei trei sunt acuzati de santajarea lui Ion Mot, primarul comunei aradene Zarand, dar si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.





Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, Dan Diaconescu l-a amenintat repetat pe primarul unei comune din judetul Arad, in perioada mai-septembrie 2009, atat direct in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, cat si indirect prin intermediul lui Doru Parv, in scopul de a obtine suma de 200.000 de euro.

"Amenintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe langa unii ministri", se arata intr-un comunicat al DNA facut public luni.

Sub presiunea amenintarilor, primarul aradean i-a dat lui Doru Parv suma de 30.000 euro si 42.000 lei, "scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu".

In plus, in aprilie 2005, Dan Diaconescu l-a amenintat de mai multe ori pe omul de afaceri Paul Petru Tardea, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din seara zilei de 20 aprilie 2005, cat si indirect, prin intermediul lui Ghezea Mitrus, realizatorul emisiunii "Semnal de alarma" difuzata pe acelasi post de televiziune. De la Paul Petru Tardea a fost solicitata suma totala de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

"Amenintarea a constat in difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana santajata, cum ar fi date despre trecutul infractional al acesteia si afirmatii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comerciala condusa de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent", conform procurorilor DNA.

Un imobil din municipiul Arad al lui Doru Parv a fost pus sub sechestru asigurator pana la concurenta sumei 30.000 de euro si 42.000 de lei.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv in 23 iunie. Doua zile mai tarziu, patronul OTV a fost eliberat, decizia apartinand Tribunalului Bucuresti, care i-a interzis in schimb sa paraseasca tara. Aceasta masura a fost prelungita apoi succesiv de procurori, ea fiind valabila pana la data de 21 noiembrie 2010.

Tribunalul Bucuresti a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Doru Parv, care a fost astfel eliberat la data de 4 august. Instanta i-a interzis sa paraseasca localitatea de domiciliu, masura fiind valabila si in prezent.

Foto: Intactimages

80.000 de oameni, in mars prin Bucuresti... Ilie Carabulea, audiat la DNA in dosarul in care a fost retinut un prim-procuror...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x