Antena Căutare

Daniel Funeriu vrea sa dea supa in loc de "Lapte si corn"

Desi fusese chemat cu insistenta de deputatii din Comisia de invatamant pentru o discutie pe tema programului “Laptele si cornul”, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a preferat sa abordeze tema intr-un cadru mai binevoitor, la o dezbatere organizata de grupul PDL din Camera Deputatilor.

Funeriu a declarat in fata deputatilor colegi de partid ca programul trebui reevaluat. In primul rand trebuie stabilit cine sa beneficieze de el, pentru ca, spune ministrul, "azi toti copiii primesc lapte si corn gratis pana in clasa a opta, dar trebuie vazut daca sa primeasca toti sau sa ne tintim catre cei mai vulnerabili".

"Multa lume spune ca sunt parinti cu posibilitati si nu au nevoie de un astfel de program", a completat el. In al doilea rand ministrul vrea sa decida "care trebuie sa fie prestarea". Adica, "daca se va da in continuare corn si lapte sau se va trece la o masa calda pe zi", a explicat el.

In al treilea rand, Funeriu ar vrea sa paseze gestionarea programului spre autoritatile locale sau spre inspectoratele scolare.

Tot ieri, Daniel Funeriu, a anuntat ca Ministerul de Finante a decis suplimentarea cu cate 4,5 milioane lei a sumelor destinate salariilor profesorilor din judetele Suceava si Botosani, aflati in greva.

"Bugetele pentru Botosani si Suceava au fost identice cu cele pentru alte judete, in functie de numarul de elevi. Motivul pentru care a existat aceasta problema cu salarizarea in Botosani si Suceava este ca, in lunile precedente, salariile platite la nivelul acestor judete au fost sporite fata de nivelul prevazut de legea salarizarii, pentru ca la nivelul unitatilor scoale, incadrarea s-a facut conform altor coordonate decat cele prevazute in legea salarizarii. Reincadrarea personalului s-a facut inclusiv pe decizii judecatoresti", a explicat Funeriu.

Sursa: Jurnalul National

Se cauta fermieri romanii in Danemarca. Salariul, 1100 de euro lunar!... Buftea: Un barbat a murit dupa ce a cazut un zid peste el...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x