"Dar prin codri ea pătrunde / Lângă teiul vechi şi sfânt / Ce cu flori pân-în pământ/ Un izvor vrăjit ascunde". Teiul lui Eminescu, simbolul orașului Iași, pus la pământ

 

Zeci de copaci s-au prăbuşit în municipiul Iaşi, din cauza greutăţii zăpezii şi a vântului puternic, iar mai multe maşini au fost avariate, printre arborii afectaţi fiind şi teiul poetului Mihai Eminescu, din Parcul Copou, mai multe ramuri ale acestuia rupându-se.

În mai multe zone ale Iaşiului, zeci de arbori s-au rupt sub greutatea zăpezii, iar câteva autoturisme au fost avariate. Drumul care leagă municipiul Iaşi de aeroport a fost blocat în cursul dimineţii, echipele Primăriei lucrând la curăţarea şoselei de crengile căzute.

Totodată, în zona Copou, echipele Direcţiei de Servicii Municipale au tăiat mai mulţi copaci, pentru că exista pericol de prăbuşire. De asemenea, teiul poetului Mihai Eminescu din Parcul Copou, un simbol al Iaşiului, a fost afectat, mai multe crengi rupându-se, din cauza greutăţii zăpezii.

Copacul este probabil cel mai bătrân din grădina Copou şi unul dintre cei mai importanţi arbori monument de pe teritoriul româniei

”Aşa ceva eu nu am mai văzut de 20 de ani. Zăpada în livadă e până la genunchi. Copacii sunt cocoşaţi de zăpada grea şi umedă. I-am scuturat, fiindcă există pericol de rupere. Chiar dacă anul acesta corola de flori a fost afectată, măcar să nu aibă de suferit anul viitor”, a spus Romeo V., un ieşean care locuieşte la marginea oraşului. 

În comuna Aroneanu, un localnic şi-a acoperit plantaţiile de căpşuni cu folie, pentru a le proteja de zăpadă şi de frig. În judeţul Iaşi continuă să ningă viscolit, însă autorităţile se aşteaptă ca precipitaţiile să scadă în intensitate în cursul după-amiezii.

Sursa foto: radioiasi.ro

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe