Antena Căutare

Dascalii ameninta cu greva in ziua cand Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea educatiei

Profesorii ar putea intrerupe cursurile in toate unitatile de invatamant din tara, joi, cand Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea educatiei. Potrivit liderului FSLI, Aurel Cornea, citat de Mediafax, profesorii vor merge la scoala dar nu vor preda si nu vor pune note.


Aurel Cornea sustine ca dascalii vor merge joi la scoala, insa nu le vor preda elevilor, nu ii vor asculta si nu le vor pune note.

Mai multe sindicate au anuntat ca intra in greva

Liderii sindicali din mai multe judete ale tarii au anuntat deja ca vor intra in greva. In Suceava, o parte dintre dascali vor face greva generala de o zi, iar in alte unitati de invatamant din judet profesorii vor fi in greva japoneza de doua ore, fara a fi afectate cursurile.

Si cadrele didactice din mai multe unitati scolare din municipiul Galati au anuntat ca vor fi in greva. Totodata, in judetul Harghita profesorii din mai multe scoli vor intra in greva de avertisment de doua ore.

Guvernul isi va asuma raspunderea pe Legea educatiei, joi, dupa ce miercuri motiunea de cenzura initiata de Opozitie nu a trecut de Parlament. Sindicatele din invatamant au criticat decizia Guvernului si au aratat ca procedura este neconstitutionala si va genera noi tensiuni interpartinice si sociale.

VIDEO! Iarna se instaleaza peste Romania... Marea Neagra, in pericol! Un rezervor urias de hidrogen sulfurat sta sa iasa la suprafata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x