Antena Căutare

Modificare în școlile din România. Din 9 septembrie 2019 a devenit obligatoriu pentru toate unitățile din țară!

Schimbare radicală în școli. Începând cu 9 septembrie 2019 intră în vigoare ultimele reglementări pentru toate unitățile școlare din România. 

Schimbare radicală în școli. Începând cu 9 septembrie 2019 intră în vigoare ultimele reglementări pentru toate unitățile școlare din România.

Legea registrului agresorilor sexuali a fost promulgată încă din luna iunie, iar dăscălii cu contract nou de muncă sunt obligați să aducă la școală un certificat de integritate comportamentală, care atesta că nu reprezintă un pericol pentru copiii cu care lucrează.

Diferența dintre certificat și cazierul juridiciar este că din cazier faptele unui violator se șterg după ce a fost la închisoare și s-a reabilitat. În registru, însă, vor rămâne mai mult.

Începând cu data de 1 septembrie 2019, Certificatul de integritate comportamentală devine obligatoriu pentru profesorii care încheie contract individual de muncă nou începând cu anul școlar 2019-2020.

În conformitate cu prevederile art. 23 din Legea nr. 118/2019 privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum și pentru completarea Legit nr. 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare

A fost găsită beată și avea rănile pline cu viermi. O femeie a fost transportată de urgență la spital din Iași - FOTO... Influencerul, o nouă meserie! Cu ce se ocupă și ce sume fabuloase de bani câștigă lunar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x