Antena Căutare

Dascalii "chiulesc" de la cursurile speciale pentru clasa pregatitoare

Si dascalii se tem de clasa pregatitoare, nu doar parintii. O spun cu voce tare toti cei care invata, zilele acestea, cum sa se comporte cu micutii de cinci-sase ani. Timp de cateva zile, afla cum sa le predea celor mici prin joaca. Cei care vin la cursuri, bineinteles. Pentru ca azi, de exemplu, aproape un sfert dintre invatatori au chiulit.

Aceste doamne sunt doar cateva dintre invatatoarele care vor preda, din toamna, la clasa pregatitoare. Deocamdata, invata sa se joace. Se intorc in banci ca sa vada cum trebuie sa se comporte cu elevii de 5 ani.

“Daca e sa fiu sincera si eu sunt oarecum speriata pentru ca nu am lucrat niciodata cu copii atat de mici. Nu stiu exact ce se asteapta de la noi. Nu vreau un copil robot. Am unul acasa si ma doare”, marturiseste Gabriela Hogea, invatator.

Un alt dascal, Cornel, este incepator. Abia a absolvit facultatea anul acesta si acum incearca sa inteleaga ce va face cand va ajunge la catedra, in fata unor prichindei. “Mi-e frica si de sedinta cu parintii, sincer. De aia am fost terorizat. Mi-am cumparat si o carte, un ghid, pentru asa ceva”, spune el. Are, insa, o certitudine. Nu va supravietui din leafa de invatator. Asa ca isi va mai lua un job part-time. Dar isi doreste sa fie domnul Trandafir pentru elevii lui.

Aproximativ 20% dintre colegii lui n-au aceeasi dorinta, asa ca au chiulit in prima zi de curs. Si pentru ei nu exista sanctiuni. Pentru parinti e insa obligatoriu sa-si duca in clasa pregatitoare copilul.

In toata tara, pe 10 septembrie, cand incepe scoala, peste opt mii de dascali ar trebui sa predea la clasa 0. Deocamdata, Ministerul a gasit doar patru mii.

Bacalaureat 2012, sesiunea de toamna: Cum s-au descurcat elevii la "Limba si literatura romana"... Accident grav pe DN1: Trei persoane si-au pierdut viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x