Antena Căutare

David Popovici, mesaj emoționant care i-a surprins pe cei din sală. Ce a spus campionul după ce a câștigat o nouă medalie de aur

Sportivul David Popovici (CS Dinamo) a câştigat, sâmbătă, proba de 100 m liber din cadrul Cupei României la înot.

david popovici Galerie
David Popovici, mesaj emoționant care i-a surprins pe cei din sală. Ce a spus campionul după ce a câștigat o nouă medalie de aur | Shutterstock, Profimedia

În bazinul de la Otopeni, Popovici a fost cronometrat cu timpul 47.85. Pe locul doi s-a clasat Mihai Gergely (CSM Constanţa), cu timpul 50.34, iar pe trei a terminat Constantin George Alexandru Stoica (50.44, CSM Constanţa). În urmă cu o zi, Popovici a câştigat şi proba de 100 m fluture, scrie News.ro.

Citește și: Facultatea pe care a ales-o David Popovici îi schimbă traiectoria "Regelui" natației. Către ce domeniu se îndreaptă

Ce a transmis David Popovici după ce a câștigat o nouă competiție importantă. Tânărul și-a mărturisit planurile de viitor

David Popovici a câștigat o medalie de aur la Cupa României la natație, concurs ce se desfășoară în această perioadă în bazinul de la Otopeni, obținută în proba de 100 de metri fluture, notează Prosport.

La final, sportivul a vorbit despre planurile de viitor, inclusiv de cele legate de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Totodată, Popovici a mărturisit că și-a donat una dintre medaliile de aur cucerite la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta în scopuri caritabile, pentru a susține lupta împotriva cancerului, în special din rândul copiilor.

„Totdeauna îmi place să concurez, îmi place să fac și fluture mai nou și vreau să văd ce pot scoate din asta. M-am simțit bine astăzi, sunt în mijlocul antrenamentelor și cred că acesta este ultimul concurs de verificare mai mult pentru noi. Urmează un concurs foarte important la sfârșitul lui iunie, după care Mondialele și e o ultimă ocazie pentru a testa ce avem în rezervor în regim de antrenamente destul de intense.

Până unde merge, ca de obicei. Pregătirea merge bine, mă bucur că ne-am întors în bazinul de afară de la Lia Manoliu. Nu ar strica să avem și un bazin pe timp de iarnă, înăuntru la Lia Manoliu, dar îmi place să înot în aer liber, totdeauna mi-a plăcut, în punctul acesta suntem, de antrenamente și pregătire, co-asistența este cea care te aduce în orice punct important.

Citește și: Ce note a luat la examenul de Bacalaureat David Popovici. Campionul înotului a promovat "examenul maturității" cu medie mare

(n.r. dacă pregătirea pentru examenul de bacalaureat i-a luat din orele de antrenament) Mi-a luat din câteva ore, însă nimic ce nu a putut fi recuperat. Să înot cât mai bine, cât mai corect și să îmi fac timpi mai buni. Da, mi-ar plăcea să merg la Facultatea de Psihologie, vreau să învăț cât mai multe despre oameni, oamenii sunt frumoși, vreau să învăț să trăiesc în societatea asta și să pot să îi înțeleg pe oameni atunci când vorbesc cu ei. Nu poți să ajuți pe nimeni înainte să te ajuți pe tine.

Nu neapărat, din fericire, pot să fac această facultate nu numai cu dorința de a avea meseria de psiholog sau ceva care să aibă legătură cu asta după ce o voi termina, am înotul și vreau să mă țin de el în continuare, o fac strict pentru a mă înțelege pe mine și pentru a-i învăța pe oameni și pentru a-i înțelege și pe ei.

Cei de la Med Life au venit și mi-au propus să facem un proiect împreună, prin care eu să îmi donez și să îmi topesc medalia în susținerea luptei împotriva cancerului, mai ales la copii, și am ales să fac pentru că e o bucată de metal, indiferent ce metal, prețios sau nu, ceea ce semnifică o cursă din viață mea.

În schimb, este un simbol care poate însemna mult mai mult pentru mult mai mulți și de aceea am încercat să fac, pentru că sunt în poziția în care să fiu cunoscut, în care să îmi exprim punctul de vedere și să fiu urmărit de mulți oameni, lucru pentru care vă mulțumesc, și vreau să mă folosesc de imaginea mea pentru a face cât mai mult bine. Nu există produse sau branduri pe care să le promovez, care să fie mai importante decât a face ceva bun pentru societate.

Posibil, dacă găsesc o cauză pentru care să donez și îmi doresc să fac asta, o să fiu prea atașat de ea, prima mea medalie olimpică. Să ajungem acolo mai întâi, la Paris, mai întâi să iau o medalie, poate mai multe. Niciodată nu mi-a plăcut să mă arunc, îmi place să o iau cu pași mici.

Mă pregătesc în continuare aici, în principiu la Lia Manoliu sau la Dinamo, de aici și bronzul și urmele de la ochelari, și rămân aici până la Mondiale, vedem după aia. Acum că am terminat cu liceul, aș putea spune că fac pasul în a începe viața de adult. Parcă semnifică altceva studiile superioare, de la facultate. Trebuie să îmi văd de viață, să încep să mă responsabilizez, să cresc, niciodată nu te poți opri din învățat și nu vreau să uit asta niciodată”, a spus David Popovici, conform Prosport.

Rezultate Loto 4 iunie 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Greva profesorilor. Ce se întâmplă cu elevii după minivacanța de Rusalii. Se întorc sau nu în bănci?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x