Antena Căutare

De acum, relaţia românilor cu Fiscul poate să fie controlată de fiecare dintre noi. Cum aflaţi dacă aveţi sau nu datorii la stat

De cele mai multe ori deciziile de impunere ale ANAF se rătăcesc pe drum şi românii se trezesc direct cu decizii de executare a datoriilor cu sume imense.

De cele mai multe ori deciziile de impunere ale ANAF se rătăcesc pe drum şi românii se trezesc direct cu decizii de executare a datoriilor cu sume imense.

Metodele prin care contribuabilul român poate afla ce datorii are sunt:

1. Un drum la administraţia fiscală de care aparţine unde prezintă buletinul şi obţine toate detaliile şi sumele pe care le are de plătit.

2. Deschiderea unui cont pe site-ul ANAF. Pentru asta ai nevoie de numărul de înregistrare a unei declaraţii de venit mai veche. După ce este deschis contul, tot ce trebuie să faci este să verifici cât mai des. Se consideră că Fiscul te-a anunţat deja despre sumele datorate, iar penalităţile şi dobânzile se calculează din a 60-a zi.

3. Dai un telefon la secţia financiară. Acolo vorbeşti cu inspectorul fiscal repartizat, care te va anunţa apoi prin e-mail sau poştă ce datorii ai.

ANAF poate comunica deciziile de impunere, somaţiile sau notificările prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, electronic, dar numai la cererea contribuabilului, şi anunţ la mica publicitate.

Se apropie weekend-ul, dar veștile sunt rele! Vremea rămâne mohorâtă în toată ţara, cu cer noros și temperaturi scăzute... Acum şi brânza e cu surprize! Ce a găsit un bucureştean în bucata de telemea cumpărată din supermarket întrece orice ima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x