Antena Căutare

De Boboteaza s-a dat batalia pentru aghiasma

S-a dat batalia aghiasmei, azi, in toata tara. Credinciosii au "vanat" apa sfintita mai ceva ca pe aur. S-au calcat in picioare, si-au dat coate si s-au ingramadit la butoaiele binecuvantate de preoti. Totul pentru un bidon cu apa sfintita, despre care se spune ca alunga duhurile rele.

Inghesuiala a fost cuvant de ordine. Ca in fiecare an, de Boboteaza. In timpul slujbei, fiecare si-a facut planul - cum sa ajunga mai repede la apa sfintita.

Cu precizia unei armate spartane, acest grup de credincioase a acaparat butoaiele cu aghiasma. Au luat tot ce se putea lua.

La Pitesti, un alt credincios a avut o inspiratie divina. A venit la slujba inarmat cu un ibric si o palnie. Si, in timp ce toata lumea se imbulzea la robinet, omul si-a umplut linistit bidonul cu aghiasma. Spre nemultumirea celor din jur, fireste.

Au uitat si de rusine si de rabdare. Mai ales ca apa sfintita se imputina vazand cu ochii. Cine a apucat s-a simtit binecuvantat. Credinta nu le-a mai fost de folos insa celor care au ramas la urma.

Pentru ca totul sa mearga usor, la Constanta preotii au sfintit apa direct in sticle. Pe care jandarmii le-au impartit apoi credinciosilor. Chiar si asa, insa, lumea s-a inghesuit.

La Bucuresti, credinciosii au fost ceva mai pasnici. Poate si datorita gardurilor de protectie instalate de politia locala. Oamenii spun ca aghiasma se bea in fiecare dimineata pe stamacul gol sau se foloseste in casa. Ii apara pe crestini de boli si alunga spiritele rele.

Traditii si obiceiuri de Boboteaza in Maramures... Sergiu Nicolaescu si-a presimtit moartea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x