Ultimă oră! Este oficial! De când se dublează alocațiile. Parlamentul a decis!

Legea de respingere a Ordonanței de Urgență ce amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020 a fost adoptată de Parlament. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Ultimă oră! Este oficial! De când se dublează alocațiile. Parlamentul a decis!

Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi împotrivă și 98 de abțineri.

Dacă președintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei.

Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament, potrivit digi24.ro.

De ce a fost amânată dublarea alocațiilor, la începutul acestui an

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament. Guvernul a susținut atunci că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară.

Bani grei pentru români! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră! Cine se va bucura de ajutorul financiar​

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

După votul din plenul Camerei Deputaților fostul ministru PSD al Muncii, Marius Budăi a declarat că „PSD le transmite copiilor de ziua lor că le dublează alocațiile, Guvernul Orban le transmite salutări”.

Dezbaterile din Parlament au fost aprinse, după ce Lia Olguța Vasilescu le-a transmis liberalilor că sunt bani în buget pentru dublarea alocațiilor. „Nu mai blocați pensiile speciale și sigur că putem crește și alocațiile și pensiile”, a fost replica liderului PNL, Florin Roman.

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a scris miercuri un mesaj pe Facebook în care acuză PSD de „terorism economic” și susține că partidul condus de Marcel Ciolacu „vânează” voturi prin prăbușirea economiei. Cîțu susține că inițiativele social democraților nu au sursă de finanțare.

Ultimele știri