Antena Căutare

În plină criză de coronavirus, medicamentul Euthyrox, esențial pentru cei cu afecțiuni cronice, lipsește de câteva săptămâni din farmacii. Care este motivul

Farmaciile și pacienții reclamă lipsa unor medicamente esențiale în tratarea altor afecțiuni. Principalele probleme sunt legate de stocurile de Plaquenil și Euthyrox.

În plină criză de coronavirus, medicamentul Euthyrox, esențial pentru cei cu afecțiuni cronice, lipsește de câteva săptămâni din farmacii. Care este motivul
Pastile

Rozalina Lepădatu, președintele Asociației Pacienților cu Boli Autoimune, a explicat că nu sunt vești privind livrarea de Euthyrox către distribuitori și farmaciile cu circuit deschis.

În ceea ce privește Plaquenil, românii au cumpărat masiv acest medicament, pentru că au auzit că ar fi eficient în tratarea coronavirusului, deși studiile arată că poate cauza efecte adverse și nu ar trebui folosit fără supraveghere medicală, a spus Lepădatu.

"Sunt mai multe medicamente care au probleme în această perioadă, unele justificate pentru că au fost probleme de fabricație la producător, altele nejustificate, cum e Euthyrox, care nu se găsește fără să existe explicații logice.

Producătorul spune că aduce în cantitățile necesare, ba chiar mai mari decât acum un an, dar aceste medicamente nu ajung în farmacii. Farmaciile se plâng că primesc doar 2 - 3 cutii și că le desfac și eliberează doar câte o folie la fiecare pacient.

În ceea ce privește Plaquenil, toate stocurile s-au dus către tratarea coronavirusului, și oamenii l-au cumpărat pentru că au auzit că e bun în tratare, și au luat ca să aibă în casă.

Ultimele studii publicate nu arată un beneficiu cert în tratare, chiar au fost tratate efecte adverse.

Atenție! Cine a cumpărat acest medicament ca să îl aibă în casă să nu îl folosească fără supraveghere medicală!

Am trimis memorii către MS și Agenția Medicamentului. Suntem în contact cu farmaciile, distribuitorii, producătorii. Singurul lucru care se poate face legal e ca pacientul să lase rețeta în farmacie, iar farmacia să sune pacienții când primesc medicamentul. Dar sunt farmacii care nu primesc rețete", a spus Rozalina Lepădatu.

Tânărul care a fugit de trei ori din carantină și izolare a fost condamnat la închisoare cu suspendare... Cluj: Un bărbat este cercetat după ce a ameninţat cu moartea un poliţist care verifica respectarea unei ordonanţe milita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x