Antena Căutare

De ce mor atâtea victime în doar 24 de ore, exact la o săptămână după tragedia din Colectiv?! Iată explicaţiile medicilor

A trecut o săptămână de la dezastrul din Colectiv, dar suferinţa pare că nu se mai termină. În doar 24 de ore au murit 12 persoane pe patul de spital. De ce? De ce atât de mulţi într-un timp atât de scurt?

hepta.ro

A trecut o săptămână de la dezastrul din Colectiv, dar suferinţa pare că nu se mai termină. În doar 24 de ore au murit 12 persoane pe patul de spital. De ce? De ce atât de mulţi într-un timp atât de scurt?

Medicii au explicat că starea răniţilor cu arsuri grave este imprevizibilă, iar perioada critică încă nu a trecut.

"La toţi cei patru decedaţi din Spitalul Floreasca le-a cedat plămânul. Este perioada complicaţiilor majore respiratorii. Este exact cum apare în literatura de specialitate, este o evoluţie exact ca la carte. Potrivit literaturii de specialitate, mortalitatea la aceşti pacienţi este între 30 şi 80 la sută, adică cel puţin trei şi maxim opt din zece pacienţi arşi în stare critică decedează. Acum este riscul vital, din cauza complicaţiilor majore. Oriunde pe această planetă evoluţia este aceeaşi. Nu se poate face nimic mai mult", a precizat Ioan Lascăr, şeful Clinicii de chirurgie plastică din Spitalul Floreasca.

„Aş vrea să se ştie acest lucru: un pacient ars grav, de terapie intensivă, are o evoluţie imprevizibilă şi nu putem să dăm mereu veştile pe care familiile le doresc”, a spus şi doctorul Cristian Niţescu, de la Spitalul de Arşi.

Citeşte şi:

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 44 de morţi

Cum arată clubul Colectiv după o săptămână de la tragedie! Imagini în exclusivitate cu locul blestemat

Eroul Florin Popescu s-a dus! Trupul bodyguard-ului de la Colectiv a cedat pe aeroportul din Rotterdam

Cutremur în Vrancea! Pământul s-a zguduit duminică dimineaţa... Regele Mihai a transmis un mesaj important către tinerii protestatari: "Timpul României voastre a început"...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x