Live acumFilm: Scurtcircuit (Romania 2017)
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

De ce nu a dispărut coronavirusul, deși a venit căldura. Explicațiile unui epidemiolog: ”Nu e suficient, oamenii nu respectă măsurile de prevenție!”

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, în ciuda faptului că suntem în plin sezon estival, iar temperaturile din termometre au crescut considerabil. 

De ce nu a dispărut coronavirusul, deși a venit căldura. Explicațiile unui epidemiolog: ”Nu e suficient, oamenii nu respectă măsurile de prevenție!”

Deși experții spuneau, la începutul pandemiei, că virusul nu rezistă la căldură, spusele lor par să nu fie valide, întrucât pandemia de coronavirus pare să se fi accelerat.

”S-a spus și s-a dovedit, de fapt, prin studii și Universitatea Harvard a afirmat că practic, transmisibilitatea scade cu aproximativ 20 la sută pe perioada caldă. Însă asta presupune temperaturi de 37 de grade sau peste 37 de grade. Deci, dacă ne aflăm la 32, 33, 34 de grade și nouă ne este cald, asta nu este suficient ca lucrurile să se modifice în mod semnificativ”, a explicat Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, potrivit Digi24.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

De asemenea, el spune că această scădere poate să fie anulată de nerespectarea măsurilor de protecție și a recomandărilor experților.

Întrebat de ce crește numărul îmbolnăvirilor din România, el susține că acest lucru se întâmplă și din cauza tinerilor, care au parte de mobilitate crescută.

”Crescând mobilitatea, crește numărul de contacți posibil infectanți și crescând numărul de forme de infecții, practic crescând numărul de infecții, crește și numărul de forme grave, inclusiv cea care se manifestă prin acea furtună citokinică. Faptul că la noi numărul de cazuri este mai crescut la acest segment, 45-55 de ani, se poate explica prin faptul că aceasta este grupa de vârstă cea mai activă în general și atunci, iarăși, mobilitatea este foarte mare, numărul de contacți potențial infectanți este mai mare și numărul de infecții este mai mare”, a arătat profesorul Emilian Popovici.

Ultimă oră! Tatăl fostului premier Mihai Tudose a murit, după ce a fost depistat cu coronavirus

Peste 32.000 de cazuri de coronavirus în România

În România au fost confirmate, până acum, 32.535 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 1.884 persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro