Antena Căutare

Adevărul despre pensiile românilor! Abia acum s-a aflat de ce pensionarii n-au primit bani în plus la 1 ianuarie 2019

Pensiile românilor n-au fost majorate de la 1 ianuarie 2019, iar acest lucru a revoltat multe persoane. Ministrul Muncii, Marius Budai, însă, a explicat de ce nu s-a întâmplat asta. 

Pensiile românilor n-au fost majorate de la 1 ianuarie 2019, iar acest lucru a revoltat multe persoane. Ministrul Muncii, Marius Budai, însă, a explicat de ce nu s-a întâmplat asta.

Mai exact, Budiță a explicat că majorarea pensiilor a fost acordată în avans, începând cu data de 1 iulie 2018.

“Noi am acordat aceste majorări în avans. Majorarea care trebuia să fie acum la 1 ianuarie 2019 a fost acordată de la 1 iulie 2018 cu mult peste rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a salariului mediu brut pe ţară. E un avans cu aceste creşteri şi vom continua să procedăm la fel. Creşterea pe care a trebuit să o acordăm la 1 ianuarie 2020 o vom acorda cu mult peste creşterea inflaţiei la 1 septembrie 2019”, a ministrul Muncii.

De asemenea, Marius Budăi a explicat că persoanele care se încadrează în lege și care nu au avut punctaj la grupe le vor fi recalculate pensiile.

“Din 1 octombrie 2018 până la 1 octombrie 2019 toate acele persoane, pensionari care se încadrează în această lege, care nu au avut punctaj la grupurile de muncă, le vor fi recalculate pensiile cu menţiunea ca drepturile vor intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2018 iar în funcţie de momentul în care pensionarul va primi acasă decizia de recalculare va primi diferenţa de bani începând cu data de 1 octombrie 2018, indiferent de data la care a primit această decizie de recalculare”, a explicat Marius Budăi.

Ce se întâmplă cu bunurile confiscate de Fisc. Primul anunț al ANAF, din 2019, vizează sute de mii de români!... Cum funcționează, de fapt, conturile de economii deschise de Guvern pentru copii: 600 lei pe an, primă de la Stat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x