Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

De ce nu respectă românii măsurile care îi pot feri de îmbolnăvire? Explicația unui specialist în comunicare: "Este vorba de educație"

În contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, se pune întrebarea: de ce nu respectă, totuși, românii măsurile care îi pot feri de îmbolnăvire? Au reușit autorităţile să explice, pe înțelesul tuturor, riscurile la care ne expunem? Declarațiile profesorului Dumitru Borțun, specialist în comunicare.

De la precedenta relaxare, cazurile noi de infectare cu coronavirus au crescut, dar la fel s-a întâmplat şi cu numărul pacienţilor vindecaţi.

Problema este că ministrul Sănătăţii se gândeşte să introducă şi alte restricţii. Mai precis, să restricţioneze circulaţia pe Valea Prahovei şi pe litoral.

Cu toate acestea, pe Valea Prahovei a fost mai multă aglomeraţie în trafic, decât în hoteluri şi pensiuni. Cei 7 mii de turişti nu au reuşit să ocupe decât aproximativ 60 la sută din capacitatea de cazare.

Coronavirus România 30 iunie 2020. Live Update. O nouă explozie a numărului de infectări! Aproape 400 de cazuri noi de COVID-19, descoperite în ultimele 24 de ore

Pe litoral, însă, a fost cel mai aglomerat weekend din acest sezon estival. Statisticile au arătat că, la sfârşitul săptămânii, au fost 60 de mii de turişti, comparativ cu cei 15 mii de cealaltă săptămână.

De ce nu au putut fi respectate regulile?

Document oficial. Măsurile impuse de la 1 iulie au fost publicate. Ce se schimbă în România, de miercuri

"Regulile sunt făcute pentru a fi respectate, pentru a ne proteja pe toți", spune specialistul Dumitru Borțun.

"Regula este transpersonală, nu mai ține de o singură persoană, ci de toți. Trebuie să fie depășit egocentismul pentru a înțelege că virusul ne privește pe toți. Totul ține de educație", susține specialistul.

Vă invităm să urmăriți întregul interviu în videoclipul de mai sus!

Recomandari