Antena Căutare

România, lovită de fenomene extreme până la sfârșitul lunii. De ce se produc furtuni puternice: ”Avem un dereglaj cu manifestări violente!”

România a fost lovită de fenomene extreme în ultima săptămnă, iar acestea nu se vor opri, atrage atenția climatologul Roxana Bojariu. 

România, lovită de fenomene extreme până la sfârșitul lunii. De ce se produc furtuni puternice: ”Avem un dereglaj cu manifestări violente!”
România, lovită de fenomene extreme până la sfârșitul lunii. De ce se produc furtuni puternice: ”Avem un dereglaj cu manifestări violente!”

Conform acesteia, luna iunie va fi una a fenomenelor instabile, însă temperaturile din termometre se vor apropia de 30 de grade, fiind obișnuite pentru această perioadă.

”Luna iunie e o lună ploioasă și cu instabilități, dar intensitatea acestor instabilități este foarte mare. Avem de fapt perturbații la nivel continental. În acest weekend, în nordul Suediei s-au înregistrat temperaturi aproape de 30 de grade, atunci când la noi erau aceste coduri pentru furtuni foarte puternice”, a spus Roxana Bojariu, potrivit Digi24.

Încă o perioadă de potop în România! Vreme friguroasă și ploi torențiale în toată țara: ANM a prelungit codul galben până joi

”Și lucrurile se leagă, pentru că avem acest dereglaj în tipurile de vreme, cu manifestări foarte extreme, fie acest val de căldură în nordul Europei, care ne și semnalizează blocajul atmosferic ce aduce pe sudul Europei aceste furtuni intense. Vorbim de o intensificare a fenomenelor extreme, altfel oarecum normale în această perioadă din an”, a adăugat expertul climatolog.

De asemenea, ea a afirmat că temperaturile din termometre vor ajunge pînă la 29 de grade Celsius, în ciuda fluctuațiilor.

Vremea extremă face victime! Un băieţel de patru ani din Bihor a murit înecat după ce a fost luat de ape

„Chiar dacă avem în unele zone cu 2-3 grade mai puțin, în general ne aflăm aproape de normal și cum iese soarele temperatura crește și mai mult, rapid și dăm dintr-o extremă în alta. Vorbim iarăși de aceste manifestări extreme”, a adăugat Roxana Bojariu.

România, în continuare sub cod galben de ploi

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în perioada 15 iunie ora 10:00 – 16 iunie, ora 10:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Specialiștii au recunoscut! Situația reală a infectărilor, departe de cifrele oficiale: „Numărul de cazuri este și de 20... Primele imagini de la accidentul cu doi morți și 11 răniți din Vrancea. Șoferul ar fi adormit la volan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x