Antena Căutare

De la 1 aprilie am putea avea farmacii de familie

Bolnavii cronici s-ar putea înscrie de la 1 aprilie pe listele unei farmacii care are contract cu Casa Naţionala de Asigurări de Sanatate, dupa modelul listelor de la medicul de familie, informeaza Antena 3. pentru a putea beneficia mai uşor de medicamentele compensate sau gratuite, potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Contractului Cadru pe 2010.

Acest lucru e util pentru a putea beneficia mai usor de medicamentele compensate sau gratuite, potrivit proiectului de hotarare privind aprobarea Contractului Cadru pe 2010.

Astfel, se incearca evitarea situatiei in care farmaciile ramân fara medicamentele folosite in tratamentul bolilor cronice si nu mai pot elibera retetele gratuite sau compensate.

Procedeul este unul simplu. Pacientul se inscrie pe o lista pe care farmacia o comunica la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, aceasta constituind de altfel si o conditie pentru incheierea contractului cu casa de Asigurari. Farmacia este obligata sa actualizeze aceasta lista si sa respecte, totodata, dreptul unui pacient de a-si schimba optiunea.

Pacientul poate schimba faramacia in doua cazuri: dupa sase luni de la inscrierea pe lista, sau in cazul in care se muta definitiv intr-o alta localitate.

Un muncitor a murit dupa ce a cazut in casa unui lift din complexul Sun Plaza... Peste 10.000 de angajati ai CFR vor fi disponibilizati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x