Antena Căutare

De la 1 iulie se va dubla numărul serviciilor medicale conexe pentru persoanele cu tulburări în spectrul autist

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că vor fi dezvoltate programele naţionale de sănătate cu noi servicii medicale pentru persoanele cu autism.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că de la 1 iulie va fi dublat numărul serviciilor medicale conexe de care vor beneficia persoanele cu tulburări din spectrul autist.

Dăncilă a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că vor fi dezvoltate programele naţionale de sănătate cu noi servicii medicale pentru persoanele cu autism.

"Vom lua câteva măsuri în domeniul sănătăţii, domeniu prioritar pentru guvernul PSD-ALDE. Vom menţine şi vom dezvolta programele naţionale de sănătate cu noi servicii medicale pentru persoanele cu autism, aşa cum ne-am asumat prin semnarea protocolului cu organizaţiile din domeniu. Practic, venim în completarea programului derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin care asigurăm fiecărei persoane diagnosticate cu tulburare de spectru autist accesul săptămânal la mai multe tipuri de terapie complementară actului medical, oferită de specialişti în psihoterapie şi psihopedagogie specială”, a explicat primul ministru.

Dăncilă a menţionat că de la 1 iulie va fi dublat numărul serviciilor medicale conexe de care vor beneficia persoanele cu autism.

"De la 1 iulie, se va dubla numărul serviciilor medicale conexe de care vor beneficia persoanele cu tulburări în spectrul autist, finanţate de la bugetul de stat. De asemenea, vom asigura finanţare pentru instruirea cadrelor medicale pentru o mai bună îngrijire a persoanelor cu tulburări din spectrul autist", a mai afirmat Dăncilă.

Sursa : news.ro

Absolvenţii de clasa a VIII-a au primit rezultatele examenului de Evaluare Naţională. Câți elevi au reușit să ia nota ma... Un pensionar din Satu Mare este îngerul păzitor al copiilor din cartierul în care locuiește. Ce cadou le-a făcut: „O fac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x