Antena Căutare

De luni, revin ploile. Vezi prognoza pe trei zile!

Vremea se incalzeste in toate zonele tarii, cu valori la amiaza intre 20 de grade la mare si 29 de grade in Banat, Oltenia si Muntenia. Vantul nu se simte decat in zona litoralului, iar ploile vin abia dupa caderea serii in vest si nord-vest.


Muntii au parte azi de mult soare si doar la pranz ar putea sa dea doi-trei stropi. Spre seara insa ploile revin cu forte proaspete mai ales in Carpatii Occidentali, unde vantul se inteteste si sunt conditii sa cada si grindina, iar pana diomineata ar putea sa se acumuleze si peste 15 litri pe metru patrat.

La adapostul Carpatilor, vremea e calda si insorita si doar spre munte se anunta ceva ploi peste zi, dar nu prea serioase, ploile in averse cu vant sustinut si descarcari electrice asteptand venirea serii pentru a cuprinde Banatul, Crisana si Maramuresul. Pana atunci insa, soarele urca spornic mercurul in termometre la valori de la 22 de grade la Miercurea Ciuc pana la 26 in Timisoara si Arad.

In sud, soarele arde intreaga zi, iar valorile termice ating 27 de grade la Turnu Severin, Craiova si Alexandria si 28 la Giurgiu. Vantul nu trece nicaieri de moderat, iar de ploi putem vorbi doar in apropierea masivelor muntoase. Si in Dobrogea vremea e frumoasa si calda, mai ales in partea continentala, unde mercurul urca la 25 de grade. Pe litoral, amiaza numara cel mult 21 de grade, iar in apa marii sunt 15.

Moldovenii au parte azi de temperaturi neobisnuit de mari pentru aceasta perioada din an. Maximele ating 21 de grade chiar si in nord, la Suceava, dar in rest, salta frecvent peste 25 in centrul si sudul regiunii. Cerul nu aduna prea multi nori si doar izolat sunt posibile cateva reprize scurte de ploaie dupa amiaza.

Dupa doua zile in care soarele a fost condus, de luni se racoreste in vest, centru si nord, unde norii se aduna si lasa ploi frecvente, abundente, cu acumulari si de 25 de litri pe metru patrat, si cu descarcari electrice. Nu vor lipsi nici vijeliile si grindina, iar temperatura aerului ar putea sa coboare la 17 grade. Aerul cald insa ramane peste sudul si sudestul tarii, cu maxime de 27 de grade si chiar 28-29 in Muntenia si partea continentala a Doborgei. Ajung si aici ploile in aversa, dar numai spre seara.

In Capitala, luni, maxima urca la 27 de grade, dar soarele cedeaza teren in fata norilor care vor lasa ploi cu fulgere si tunete si vant in rafale mai ales spre seara.

Ploile continua si marti, dar se muta in sud si sudvest, ca si in centru si zona de munte, regiuni in care vantul se va intensifica. grindina va face si ea parte din peisajul meteo al zilei, dar in rest soarele va fi activ. Maximele scad usor, dar se vor incadra intre 14 si 24 de grade.

Bucurestenii au marti parte de ploi in aversa, cu vant moderat si o maxima care nu mai trece de 21 de grade.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA PE ZONE!

sursa:Jurnalul

Accident grav pe DN 11, in judetul Brasov: 7 raniti... doi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x